Политика

Борисов: В България избират ГЕРБ толкова години, защото нямаме неизпълнено обещание!

Борисов: В България избират ГЕРБ толкова години, защото нямаме неизпълнено обещание!

 

 

boiko4

 

 

 

Няма спор за никой, включително и за тези, които най-силно хейтят Европа, че това е най-доброто място за живот.

Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на форум под мотото „Европа започва във Вашето село/град/регион“, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Много е трудно след шефа (бел. ред. Жозеф Дол) да говориш, но така са ни наредили. Няма спор за никой в Европа, включително и за тези, които най-силно хейтят Европа, че това е най-доброто място за живот. Кой би напуснал Европа?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Неслучайно миграционният поток е към Европа, защото това е най-доброто място за живеене, с най-добрата инфраструктура, иновация, екология, дори абсурдни социални системи. Всичко най-добро е направено тук в Европа. Няма никакъв спор. Аз съм живял и по времето на Съветския съюз, каква радост беше, когато отидем на запад да видим свят“, коментира Борисов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По думите му това е било нещо нечувано.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Аз покрай спорта имах възможност да видя. Разликите бяха колосални. Сега отиваш в Братислава, Прага, Будапеща и между Виена няма разлика – само за 10-15 години. По-навреме трябва да отчитаме коварството на тези, за които говорите“, каза още Бойко Борисов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

България на 100% реши проблема с мигрантите, проблемът ни е откъм Шенген, каза още Борисов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„В Румъния са спокойни, защото България пази. Откъм Шенген знаете ли колко ни е трудно“, коментира премиерът.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Защо се случи „Брекзит“ – защото се уплашиха хората, като видяха 40 000 души на тунела. Защо 5-6 месеца Германия не може да направи правителство, при положение, че се къпе в пари? Най-социалната и мощната държава – това е, защото подплашихме населението си. Когато казах горещите точки да ги изтеглим извън ЕС, едва ли не бях обявен за най-нехуманния човек. Ако това не го направим сега и веднага, макар че много сме се приближили в тази посока, само през КПП-та, само през проверка на всеки един, който идва в Европа, само тогава хората ще се успокоят“, заяви Борисов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По думите му България на 100% е решила проблема с мигрантите.

„На нас проблемът ни е откъм Шенген, там не се пази. Много искам нашият председател да ни поставя политически въпроси, когато ни събира лидерите. Политиката на ЕНП трябва да е ясна. Всяко същество ни е мило и скъпо, но искаме да осигурим възможността населението на Европа да е спокойно. Длъжни сме да вземем мерки. Ще влизат толкова, колкото можем да интегрираме и да се погрижим. За другите ще плащаме и ще помагаме да стоят близко до населените си места“, подчерта той.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В България избират ГЕРБ толкова години, защото нямаме неизпълнено обещание, каза още Борисов.

„Кохезионната политика трябва да продължи. Тя трябва да остане за всички страни. След като ги няма вноските от Великобритания, единственият шанс е да се повиши вноската за всички страни“, коментира Борисов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По думите му ще трябва политически натиск от страна на ЕНП към съответните държави, защото на базата на изборите, всички ще изпратят депутати в европарламента.

„Надявам се ЕНП да е най-силна, за да може да се отстояват политиките, които ще обещаваме. В България нас ни избират толкова години, защото нямаме неизпълнено обещание. Ако е било лесно, да са го направили преди нас“, подчерта Борисов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Според него огромна част от жп инфраструктурата през България, София, Белград, Будапеща, Загреб, Любляна, Виена, Мюнхен е готова.

 

 

 

 

 

 

 

„Другият коридор, който е много важен, е номер 8. Не дадем ли перспектива на държавите от Западните Балкани, ще оставим една черна дупка, която да генерира несигурност. Да бъде сфера на чужди влияния. Младите хора да четем повече история. Младите поколения не помнят социализма, фашизма, войните, а това са чудовищни неща, които могат много бързо да ни се случат, особено на Балканите. ЕС трябва да отрегулира отношенията си с големите ни съседи – Русия и Турция.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Без да работи споразумението с Турция, миграционният поток ще върви и ще счупи Европа. Догодина ще преживеем първите големи разочарования и това ще доведе до катастрофа, ако не вървим и не предпазим хората от техните страхове. Тези, които са икономически мигранти, ще въведем ред. България си е изградила съоръжение, впоследствие ЕК го оцени, даде ни 160 млн. евро“, добави Борисов. Според него така се пази граница.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Отговаряме на първата атака на популисти и социалисти. Общата европейска отбрана – нека колегите да направят сметка колко пари струва всичко, което по плановете на НАТО ще струва на ЕС“, каза още Бойко Борисов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ако искаме да побеждаваме, трябва да си формулираме не само целите, но и заплахите, заяви Бойко Борисов.

„Говорим само откъде да съкратим пари, а не от къде ще дойдат. В един момент се оказва, че този бюджет няма да ни стигне. Трябва да си видим къде са тези 2-3 основни точки и проблеми и победата ще бъде за ЕНП. Без да си отговорим на тези теми, ако шикалкавим, ще ни бият“, коментира Борисов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„В Италия социалистите останаха трети или там някъде, Макрон във Франция преби и левите, и десните. Трябва повече да внимаваме популисти и националисти да не излязат отстрани.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Социалистите са системна партия – хубави, лоши, с тях може да се партнира.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Срещу това можем да успокоим хора с методични, но правилни действия, гарантиращи сигурността. Ако искаме да побеждаваме, трябва да си формулираме не само целите, но и заплахите. И младежката безработица падна. Европа се съживи, но хората ги е страх. Ако не отговорим на страха, нищо друго не ги интересува“, каза още той.

Източник: Епицентър.бг

Политика

More in Политика

прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024