Политика

Вигенин за случая „Скрипал“: Ще подкрепим Великобритания, ако ни даде доказателства срещу Русия!

Вигенин за случая „Скрипал“: Ще подкрепим Великобритания, ако ни даде доказателства срещу Русия!

 

 

вигенин655-402-vigenin

 

 

 

В БСП винаги е имало хора, които подлагат на съмнение част от решенията, които се взимат в Брюксел. От това не бива да се правят изводи, че една партия е антиевропейска. Това, че не си съгласен с дадена тема не те прави атиевропеец. То дори може да се окаже полезно.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Това каза депутатът от БСП и бивш външен министър Кристиан Вигенин в предаването „Лице в лице“ по БТВ. Вигенин коментира постовете във фейсбук на своя колега Таско Ерменков, които предизвикаха възмущение от страна на ГЕРБ.Представителите на мнозинството побързаха да обвинят социалистическата партия, че е антиевропейска.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Запитан каква трябва да е българската позиция в случая „Скрипал“, Кристиан Вигенин отговори: „От една страна трябва да сме заедно с Великобритания в ЕС, но в същото време подкрепянето на позицията й е еднозначно, когато няма сериозни доказателства. Не може да я подкрепим изцяло. Великобритания прибягва до крайности по този случай!“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вигенин визира като крайност призива да се изгонят всички шпиони на Путин от Европа. „Можеше да се реагира по по-разумен начин в този случай. Русия и Великобритания трябва да си сътрудничат. Не смятам, че Великобритания би ни се разсърдила, ако първо поискаме доказателства, които да подкрепят тезата й. Да сме солидарни, но с мярка“, призова той.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Решението по отношение на Крим не може да се счита за вододел. Това е лично мнение. Реакцията беше пресилена. Това да губиш парламентарно време със статуси на депутати – трябва да има равнище под което не трябва да се пада“, коментира той публикациите в социалната мрежа на Таско Ерменков. Ерменков посочи във фейсбук данните, според които 90% от хората в анексирания Крим са гласували за Путин на президентските избори и риторично попита дали Западът е чул гласа на Крим.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По този повод Вигенин отбеляза, че в българската политика и българското общество открай време има едно разделение, което системно се подклажда – на русофили и русофоби. „Тази тенденция в дадени моменти се обостря. Нашата отговорност е да застанем в центъра и да подходим отговорно. България само може да загуби, ако ние се конфронтриаме по тази линия. Нека да видим къде е България и какъв е нашият интерес“, призова той. Бившият външен министър добави, че в БСП не всички споделят мнението на Таско Ерменков.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„В БСП винаги е имало различни мнения и дискусии. Накрая излизаме с общо решение. Нашите опоненти не разбират, че личното мнение на наш депутат не се наказва, а трябва да се насърчава. Ние няма да го накажем за това мнение, няма нужда. Нека дадем възможност на хората да казват свободно позицията си“, каза в заключение Кристиан Вигенин.

 

 

Епицентър

More in Политика

плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024
171361364370379

Радев: Главчев явно още не е разбрал с какво се е заел като премиер, щом предлага да оглави и МВнР

април 20, 2024