Криминално

МВР: С невиждана жестокост е убит столичният бизнесмен – задушен с найлон, натикан в бидон, затиснат с капак от шахта и…

МВР: С невиждана жестокост е убит столичният бизнесмен – задушен с найлон, натикан в бидон, затиснат с капак от шахта и…

 

 

мвр1522225853-2287180657c26207b6ae33a6604a84aa1044ae9034f02616d7pimgpsh-fullsize-distr

 

45-годишният столичен бизнесмен Венцислав Младенов е бил убит по особено жесток начин на 21 март. Той е бил пребит до смърт от Севдалин Буюклиев и сина му Марин.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Това съобщи на пресконференция окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.
По думите му, на 25 март близките на Младенов са подали сигнал, че той е изчезнал, телефонът му е изключен и нямат връзка с него, след което бизнесменът е бил обявен за издирване от столичното Девето РПУ.

 

 

 

1522210170-u

 

 

Криминалистите са установили, че за последно Венцислав Младенов е бил видян в компанията на съдружниците си – 47-годишния Севдалин Буюклиев и 26-годишния му син Марин, в крайпътно заведение в село Нареченски бани.

 

 

 

 

 

 

 

 

„В следобедните часове – около 17 часа на 21 март, е възникнал скандал за пари в заведението в село Нареченски бани, стопанисвано от тримата. Кавгата е била между Севдалин Буюклиев и Венцислав Младенов. Между тях е започнал ръкопашен бой, към който се присъединява и синът“, обясни прокурор Попов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По думите му, Венцислав Младенов е бил повален на земята от бащата и сина с удари в главата и тялото. Той е бил почти в безпомощно състояние, но е давал признаци на живот, когато Буюклиеви са го изтеглили в съседно помещение. Там единият му е държал краката, докато другият му е нанасял удари с твърд предмет по главата. На Младенов са били причинени 3 тежки черепно- мозъчни травми и той е издъхнал.

 

 

 

 

 

 

 

„За да заличат следите, главата на жертвата първо е била увита с найлонова торба, завързана с въже на шията. След това убийците са увили тялото в завеса от заведението и отново са го завързали с въже, а накрая са използвали и найлон“, разказа Румен Попов.

 

 

 

 

 

 

 

Трупът е бил пъхнат в пластмасов бидон, към който е бил привързан с въже метален капак от шахта. След това бащата и синът са натоварили бидона с трупа в кола и са го хвърлили в река Чепеларска на около 5 километра от Нареченски бани.

 

 

 

 

 

 

„По тялото няма прорезни рани“, допълни окръжният прокурор на Пловдив.

 

 

 

 

 

 

Трупът е открит от полицията на 26 март. В двора на заведението пък е намерена камера, която е запечатала жестокото убийство на Венцислав Младенов. Тя е била свалена от стената вътре в ресторанта и е била захвърлена от убийците. Освен това е установено, че бащата и синът са се опитали да изгорят дрехите си, които са били напоени с кръвта на убития бизнесмен.

 

 

 

 

 

 

„Късно снощи е извършен следствен експеримент и са назначени множество експертизи. Мотивът за убийството е неуредени търговски взаимоотношения“, каза още Румен Попов.

 

 

 

 

 

 

Севдалин и Марин Буюклиеви са задържани за 72 часа и са им повдигнати обвинения за умишлено убийство. Ако бъдат признати за виновни, те могат да получат от 10 до 20 години затвор.

 

 

 

 

 

 

Според фейсбук страницата му Венцислав Младенов е завършил психология в Югозападния университет „Неофит Рилски“, а след това магистратура „Клинична и консултативна психология“ във Великотърновския университет. В Търговския регистър фигурира като президент на фирмата „Бастър Бестър“ ЕООД.

източник: bradva.bg

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024