Русия

Москва остро към Тереза Мей: Безпрецедентно груба и враждебна провокация, ответните мерки ще са адекватни и огледални!

Москва остро към Тереза Мей: Безпрецедентно груба и враждебна провокация, ответните мерки ще са адекватни и огледални!

 

big_29_1679

 

 

Русия оценява заявленията на британския премиер Тереза Мей по случая около отравянето на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал като безпрецедентно груба провокация, която подрива основите на междудържавния диалог.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Това се казва в разпространено в сряда заявление на Министерството на външните работи на Русия, предават чуждестранни медии, пише Блиц.

„Оценяваме заявлението на министър-председателя на Великобритания Тереза Мей в парламента на 14 март относно мерките за „наказване“ на Русия под фалшивия предлог за участие в отравянето на Сергей Скрипал и неговата дъщеря като безпрецедентно груба провокация, която подрива основите на нормалния междудържавен диалог между нашите страни“, подчертаха от руското външно ведомство.

 

 

 

 

 

 

 

От там добавиха още, че смята за неприемливи враждебните мерки на Лондон, включително изгонването на 23 руски дипломати.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Смятаме за категорично неприемлив и недостоен факта, че правителството на Великобритания в своите неблаговидни политически цели отиде към по-нататъшно сериозно изостряне на отношенията, обявявайки редица враждебни мерки, включително изгонване от страната на 23 руски дипломати“, подчертаха от руското министерство.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В заявлението се отбелязва, че правителството на Великобритания е направило избор да се конфронтира с Русия, отказвайки се от разследване и задействане на установените международни формати по делото на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Вместо да завърши собственото си разследване и да задейства установените международни формати и инструменти, включително в рамките на Организацията за забрана на химическото оръжие, за което ние бяхме готови, британското правителство направи избор да се конфронтира с Русия“, се казва в заявлението.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Говорителката на руското МВнР Мария Захарова обяви, че ответните мерки ще са „съответстващи, адекватни, огледални и абсолютно съобразени със ситуацията“.

 

 

 

https://petel.bg/Moskva-ostro-kam-Tereza-Mey–Bezpretsedentno-gruba-i-vrazhdebna-provokatsiya–otvetnite-merki-shhe-sa-adekvatni-i-ogledalni__255391

 

Русия

More in Русия

ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024