Политика

Радев поздрави Путин с победата, припомни близостта между българи и руснаци! Щайнмайер бе първи от Запада, след него Макрон и Абе!

Радев поздрави Путин с победата, припомни близостта между българи и руснаци! Щайнмайер бе първи от Запада, след него Макрон и Абе!

 

РАДЕВbig_5722

 

 

 

 

 

 

Президентът Румен Радев изпрати поздравителен адрес до руския си колега Владимир Путин по повод победата на провелите се избори за президент на Руската федерация.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Надявам се заедно да работим за разгръщането на съществуващия потенциал на двустранно взаимноизгодно сътрудничество в различни области, в интерес и за благото на нашите два народа“, се казва в писмото на българския държавен глава.

 

 

 

 

 

 

 

 

В поздравителния си адрес до своя руски колега президентът Румен Радев отбелязва и вековната историческа и културна близост между българския и руския народ.

 

 

 

 

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер е първият западен държавен глава, който поздрави колегата си Владимир Путин.

 

 

 

1521470226

 

 

 

 

 
В своя адрес до Путин Щайнмайер изтъква, че се надява през новия му мандат да бъде преодоляно отчуждението между Европа и руския народ, предаде БНР, цитирано от Дир.бг.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По-късно и президентът на Франция Еманюел Макрон пожела на Владимир Путин „успех в модернизирането на Русия“, съобщи „Фокус“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Съгласно разпространена от Елисейския дворец информация, двамата са провели телефонен разговор, в рамките на който Макрон е изразил загриженост относно конфликта в Сирия и случая с отравянето на бившия агент на ГРУ Сергей Скрипал.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В съобщение след края на разговора между двамата се казва, че френския президент е пожелал на Путин „успех за политическото, демократическото, икономическото и социалното модернизиране на Русия“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

От пресслужбата на руския президент съобщиха, че Путин е разговарял по телефона с президента на Азербайджан Илхан Алиев, на Армения – Серж Сарксян и на Беларус – Александър Лукашенко.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Владимир Путин разговарял по телефона и с президента на Китай Си Цзинпин, както и с премиера на Индия Нарендра Моди.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поздравите си лично по телефона отправил и премиерът на Япония Синдзо Абе.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ТАСС отбелязва, че президентът на Сърбия – Александър Вучич, първи от чуждестранните лидери е поздравил Владимир Путин за преизбирането му на поста.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Германският канцлер Ангела Меркел ще поздрави руския президент Владимир Путин за преизбирането му на поста, в послание, в което ще бъдат засегнати също „предизвикателствата“ в отношенията между Москва и Берлин, предава AFP, като се позовава на думите, изказани от говорителя на германския лидер Щефан Зайберт.

 

 

 

 

 

 

 

 
„Не мога да предвидя точното съдържание на поздравителното послание, но вярвам, че в него ще бъдат споменати също и предизвикателствата в отношенията между Русия и Германия“, заяви Зайберт.

 

 

 

Офнюз, Епицентър

Политика

More in Политика

папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024
нейнски

Нейнски: Очаквам репресиите в Русия да се увеличат под претекст за грижа за сигурността на гражданите

март 25, 2024
габи-1

Свърши се! Мария Габриел внесе в Народното събрание писмо, че оттегля кандидатурата си за премиер

март 25, 2024