Русия

Русия никога няма да върне Крим на Украйна, отсече Путин!… Няма да повярвате на кого е бил готвач дядото на руския лидер!

Русия никога няма да върне Крим на Украйна, отсече Путин!… Няма да повярвате на кого е бил готвач дядото на руския лидер!

 

 

epa06593212 Russian President Vladimir Putin (C) and KVN Premier League host Alexander Maslyakov Jr. (L) attend the round of 16 of the premier league of KVN International Union at the Russian Army Theater in Moscow, Russia, late 09 March 2018, (issued 10 March 2018).. KVN ('Club of the Funny and Inventive People' ) - television humorous games in which teams of various collectives (educational institutions, universities, enterprises, cities, etc.) compete by giving funny answers to questions and showing prepared sketches, that originated in the Soviet Union. The first program appered on the First Soviet TV Channel 08 November 1961.  EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

 

 

 

Президентът на Русия Владимир Путин обяви в интервю за предстоящия филм за него на Андрей Кондрашов, че Москва никога няма да върне Крим обратно на Украйна, съобщават руските медии.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В отговор на въпрос дали има вероятност Русия да предаде Крим на Украйна някога в бъдещето, Путин отсякъл:

 

 

 

 

 

 

 

За какво говорите? Такива обстоятелства не съществуват и никога няма да съществуват.“

 

 

 

 

 

 

Лондон призова санкциите срещу Русия да останат до връщането на Крим

Лондон призова санкциите срещу Русия да останат до връщането на Крим

В статията Джонсън прави оценка на събитията

 

 

 

Русия присъедини Крим през 2014 г. след украинската революция на Майдана в Киев. Полуостровът стана част от Руската империя в края на XVIII век и принадлежи на Русия до 1954 г., когато съветските депутати го прехвърлиха на Украинската съветска социалистическа република, която беше част от Съветския съюз.

 

Във филма Путин разказва също, че дядо му по бащина линия Спиридон Путин е бил готвач на Владимир Ленин и Йосиф Сталин, а другият му дядо през Първата световна война е проявил състрадание към врага, съобщава БГНЕС.

„Да, дядо беше готвач първо за Ленин, а после за Сталин в една от вилите в Подмосковието”, разказва Путин в новия филм на журналиста Андрей Кондрашов „Путин”, който е достъпен в социалните мрежи „ВКонтакте“ и „Одноклассники“.

Президентът каза, че лично не е ходил в тези резиденции, но „татко ми е разказвал, че когато дядо още работел за Сталин, му е ходил на гости и са го пускали там, а той наблюдавал случващото се”.

Путин разказва, че след смъртта на Сталин дядо му Спиридон работел и живеел със съпругата си в почивен дом на московския градски комитет на КПСС в Илинское.

„Много е изненадващо, че не са ги репресирали. Очевидно, точно обратното, ценили са ги, давайки си сметка, че това са хора, на които може да се разчита”, отбелязва Путин.

Спомняйки си за дядо си по майчина линия Иван Шеломов, президентът разказва, че е бил на руско-австрийския фронт през Първата световна война.

„Той видял, че в него от отсрещния окоп се прицелва войник от армията на противника и дядо стрелял пръв”, разказва Путин. После Шеломов чул стоновете на ранения австриец от вражеския окоп, допълзял до него и превързал раната вместо да го довърши с изстрел, а войникът за благодарност му целунал ръка.

Путин заключава, че състраданието е присъщо на руския човек. „Мисля, че това е много характерна черта на нашия манталитет”, посочва руския държавен глава.

Електоралният рейтинг на руския президент Владимир Путин, който на 18 март ще се бори за нов мандат като независим кандидат, възлиза на 69 на сто. Прогнозният му изборен резултат е между 69 и 73 на сто. Това сочат резултатите от анкета на Общоруския център за проучване на общественото мнение (ВЦИОМ), цитирани от ТАСС.

В класацията по електорален рейтинг следват Павел Грудинин от компартията със 7 на сто, либералдемократът Владимир Жириновски с 5 на сто и кандидатката на „Гражданска инициатива“ Ксения Собчак с 2 процента.

По един процент одобрение имат лидерът на „Яблоко“ Григорий Явлински и лидерът на „Руския общонароден съюз“ Сергей Бабурин, а под един процент получават останалите кандидати.

Според ВЦИОМ прогнозните резултати са 69-73 процента за Путин, 10-14 на сто за Грудинин, 8-12 процента за Жириновски, 2-3 на сто за Собчак и под един процент за останалите. Проучването обхваща 4000 души, анкетирани по телефона в дните от 5 до 7 и 9 март.

Нюз БГ, Епицентър

 

Русия

More in Русия

Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024
Путин_5466076373835072534_original

Путин: Враговете на Русия не осъзнават с кого си имат работа

март 20, 2024