Политика

Сидеров: Валери Симеонов обиди вярата! Това е джихадистки акт!

Сидеров: Валери Симеонов обиди вярата! Това е джихадистки акт!

Коалиционните партньори Волен Сидеров и Валери Симеонов се хванаха за гушите заради руския патриарх. В скандално интервю по БНТ вицепремиерът нарече патриарх Кирил „измамник“, милиардер от контрабанда на цигари и „второразрядно ченге от КГБ“.
В интервю за Блиц шефът на ПГ на патриотите Волен Сидеров се закани да е безкомпромисен към Симеонов, ако не се извини за грубите си обиди.

 

 

 

 

 

„Изявлението на Симеонов по БНТ не беше съгласувано с мен и с Красимир Каракачанов. В това изявление Симеонов си позволи да нарече главата на най-голямата православна църква в света „лъжец“ и „измамник“. Аз не мога да не реагирам на това, тъй като съм вярващ човек и богослов“, заяви Сидеров за Блиц.

 

 

 

 

 

Той подчерта, че е единственият дипломиран богослов в това НС. И като такъв поясни, че, православната църква не е държавна принадлежност на една или друга държава.

 

 

 

 

 

„Нашата църква е богочовешки организъм, чийто глава е спасителят Исус Христос, а ние всички вярвящи християни сме тялото на църквата. Да нападнеш патриархът на една православна църква за мен е равностойно на ислямистки и джихадиски акт“, каза шефът на ПГ на патриотите.

 

 

 

 

 

Епицентър.бг съобщи, че коалиционните партньори Волен Сидеров и Валери Симеонов са стигнали почти до бой заради грубите думи на вицепремиера по адрес на руския партиарх Кирил.

 

 

 

 

Екшънът е станал в стаята на парламентарната група на „Обединени патриоти“ в НС часове след скандалното интервю на вицепремиера пред БНТ. В ефира Симеонов нарече руския патриарх „цигарен митрополит“.

 

 

 

 

 

„Този човек не е слязъл от небесата и не е пратеник на Бога. Той е известен като цигарения митрополит на Русия. Той има 14 млрд. долара от безакцизни цигари и 4 млрд. от безакцизно вино. Има частен самолет, има вила в Швейцария и часовник за 30 хил. Какъв е тоя? Това не е източноправославен духовник. Това е агент Михайлов, второразрядно ченге от КГБ. Същият този каза, че човешките права са новата ерес“, заяви вицепремиерът Валери Симеонов пред БНТ.

 

 

 

„Ти кой си бе, че да ругаеш руския партиарх Кирил!“, нападнал го след интервюто Волен Сидеров.

 

 

 

 

 

 

Валери Симеонов тръгнал да му отвръща, а изплашените им колеги скочили да ги разтървават. Волен Сидеров обаче бил изключително напорист и успял да хване вицето за реферите, повтаряйки „Ти кой си бе! Как ще ругаеш главата на най-голямата православна църква в света!“, описва сцената Епицентър.бг.

 

 

 

 

 

 

 

За да ги разтърват колегите дръпнали Волен и да дали на изпие на екс два коняка, за да се успокои.

 

 

 

 

 

Най-голяма заслуга за успокояването на обстановката в малката парламентарна стая на партиорите имал депутатът Валентин Касабов. Той казал, че подкрепя Валери Симеонов. „Щом е обидил патриарха, е имал право. Аз си имам патриарх и уважавам него“, изтъкна Касабов. „Ако Валери Симеонов не се извини, значи той не се съобразява с решението на парламентарната група“, категоричен бил дясната ръка на Валери Симеонов.

 

 

 

 

 

 

„Отдавна не сме присъствали на такава сцена. Няма да ни бъде“, тюхкат се депутати, които разказаха пред Епицентър.бг потресаващата сценка.

 

 

Гласове

http://www.glasove.com/categories/novini/news/siderov-valeri-simeonov-obidi-vyarata-tova-e-dzhihadistki-akt

Политика

More in Политика

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024