ИНЦИДЕНТИ

Тотален обрат с ужаса с провесеното от тераса дете в София! Не била майката, по-страшно е! СНИМКА

Тотален обрат с ужаса с провесеното от тераса дете в София! Не била майката, по-страшно е! СНИМКА

 

дете5e_jqz5u1-640x381

 

12-годишно момиче е провесило бебе през балкон на осмия етаж на жилищен блок в столичния кв. „Разсадника“, а не майката на детето, както се смяташе.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Видеоклип със случващото се е бил заснет от съсед и изпратен в Нова телевизия, където вчера беше публикуван.  След това от прокуратурата се самосезираха и започнаха проверка.
Бебето вече е под полицейска закрила, а с малолетната извършителка се работи в семейна среда, съобщиха от Агенцията за социално подпомагане.
Според данните на МВР инцидентът с провесеното бебе е станал в началото на седмицата, но видеоклипът е публикуван сега.
По непотвърдена информация малолетното момиче, което е хванало бебето през раменете, и го държи във въздуха, прехвърлено през парапета на балкона, е 12-годишната братовчедка на детето.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проверка на отдела за закрила на детето към район „Възраждане“ показва, че на адреса живеят две семейства. Едното от тях е семейството на бебето и на по-голямо дете, а малолетната извършителка е от другото семейство.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Екип на телевизията е открил родителите на детето, което се казва Ванеса и е на година и два месеца. Майката Радослава оставила детето и братовчедка му, за да отиде до магазина.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Мога да ви уверя, че това няма да се повтори и аз много ви благодаря. Работя на две места и се обаждам поне по три пъти на ден се обаждам, за да предупреждавам, че никой да няма работа до прозореца“, заяви бащата Петър Петров.

 

 

 

 

 

 

 

 

След проверката, извършена съвместно с полицията, двете малолетни деца са поставени под полицейска закрила, а спрямо детето извършител е започнала работа в семейна среда и насочване към услуга за деца с поведенчески прояви.

 

 

 

баща1521096909-1fb4ac5cea9d8ef7345bb235da00f4ef-678x381

 

 

 

 

 

От закрила на детето заявиха още пред Нова тв: „При посещението в дома на семейството заварихме бащата Петър, гушнал детето и две лели на адреса. На пръв поглед условията бяха добри, имаше креватче и условия за отглеждане на детето. Ние все още не знаем какво се е случило“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Бащата Петър от своя страна заяви: „Вчера от вас разбрах за клипа. Мисля, че голямата братовчедка съвсем неволно си е играла с бебето. То много обича братовчедка си. Не я оставяме често с нея, но просто по някой път се налага съпругата ми да ходи до магазина.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ще направя всичко възможно поне два дни седмично да почивам, за да помагам. Благодаря на всички институции, че толкова бързо реагираха, защото самият аз не разбрах какво се случва“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кръстникът на детето пък добави: „Майката постоянно плаче, изпадна в някакъв шок, който не мога да си обясня. Искам да благодаря на комшийката, която е подала сигнала.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Смятам обаче, че този инцидент не е основателна причина да се отнемат децата от семейството, тъй като те се възпитават и отглеждат добре“.

 

https://kakata.info

 

 

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024