Личности

Тръмп в еуфория за срещата с Ким!… „Малкият човек“ обаче показа на света само кога и как може да те уважават!

Тръмп в еуфория за срещата с Ким!… „Малкият човек“ обаче показа на света само кога и как може да те уважават!

 

ким и тръмп33450

 

 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че очаква огромен успех на преговорите със севернокорейския лидер Ким Чен Ун.

 

 

 

 

 
„Мисля, че със Северна Корея всичко ще бъде много добре, мисля, че ни очаква голям успех. Мисля, че това ще бъде нещо много успешно. Налице е голяма подкрепа от наша страна. Затова мисля, че със Северна Корея всичко ще бъде много добре“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Това каза Доналд Тръмп пред журналисти по време на политическо мероприятие в Пенсилвания. Изявлението му бе разпространено и от Белия дом. Мероприятието бе предизборна среща в подкрепа на конгресмена републиканец от Пенсилвания Рик Сакън, който се бори за място в Конгреса на САЩ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Тръмп напомни, че очаква прекратяване на ядрените изпитания, а също, че Северна Корея разглежда възможността за ядрено разоръжаване. „Така че всичко ще бъде добре“, резюмира президентът.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
По-рано бе съобщено, че той е приел предложението на севернокорейския лидер Ким Чен Ун за лична среща, която трябва да се проведе до май. В Белия дом уточниха, че времето и мястото на срещата ще бъдат съгласувани по-късно.

 

 

 

 

 

 

 

Тръмп изрази доверие в ангажимента на севернокорейския режим да не изстрелва ракети до историческите преговори с Ким Чен Ун.

 

 

 

 
Доналд Тръмп самостоятелно е взел решението да се срещне с Ким Чен Ун, само че тези контакти няма да означават начало на пълноценни преговори между Вашингтон и Пхенян.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Това заяви държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън на пресконференция в столицата на Джибути. Ръководителят на американската дипломация подчерта, че от гледна точка на Белия дом съществува разлика между това „да се говори със Северна Корея и да се водят преговори с нея“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Според Тилърсън Дусловия за провеждане на преговори засега нямаУ. Той добави, че Тръмп Дот известно време говореше, че е открит за възможност за преговори и да се срещне с Ким Чен УнУ. ДМисля, че президентът е преценил, че сега е дошло времето за товаУ, добавил Тилърсън.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
В същото време бившият държавен секретар и кандидат-президент г-жа Хилари Клинтън предупреждава, че администрацията на Тръмп „не разпознава опасността“ при обсъждането на ядреното разоръжаване с Пхенян, предадоха медиите. “

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ако искате да разговаряте с Ким Чен Ун за неговите ядрени оръжия, имате нужда от опитни дипломати.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Това са хора, запознати с досиетата и които познават севернокорейците и техния език“, коментира Клинтън в интервю, дадено в Амстердам.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тя добави, че Държавният департамент на САЩ е „разрушен“ и не достигат опитни дипломати по въпросите за Северна Корея, тъй като много от тях са напуснали. „Не можете да имате дипломация без дипломати“ допълни тя.

 

 

 

 

ООН и Русия приветстваха бъдещата среща.

 

 

 

 

 

 

 

 

Русия вярва, че евентуалната среща между президента на САЩ Доналд Тръмп и лидера на КНДР Ким Чен-ун е „стъпка в правилната посока“.

 

 

 

Тази позиция изрази руският външен министър Сергей Лавров по време на визита в Етиопия, информира „Ройтерс“.

Предстои среща между Тръмп и Ким чен Ун

Не трябва да бъде просто среща, трябва да открие пътя за възобновяване на цялостен дипломатически процес за намиране на решение на севернокорейския ядрен въпрос на базата на принципите, съгласувани по време на шестстранните преговори и в Съвета за сигурност на ООН„, изтъкна той.

 

 

 

 

 

 

 

 

Междувременно новината за планираната среща между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун разтърси света, но държавните медии в Северна Корея досега не са съобщили нищо за нея, предаде Асошиейтед прес.

 

 

 

 

 

 

 

Историческо: Тръмп прие да се срещне с Ким Чен-ун

Пхенян е изненадващо мълчалив след поредицата важни, вероятно дори исторически събития от последните месеци.

 

 

 

 

 

 

 

Според повечето наблюдатели дори самият факт, че среща ще има и че САЩ са се съгласили на преговори означава, че „малкият човек“ е показал на света как и кога може да те уважават – като имаш в ръцете си ракети и ядрено оръжие.

 

 

 

 

 
Северна Корея отправи призив към всички корейци по света
 

 

 

 

 

 

 

По същество севернокорейските власти от повече от месец не позволяват на представители на чуждестранни медии да посещават страната и въпреки че говорят за подобряване на междукорейските отношения, се придържат към същия гневен тон, насочен срещу САЩ и в подкрепа на ядрените оръжия, както и при ракетните опити миналата година.

Ким Чен-ун: САЩ е в обхвата на ядрените ни оръжия и на бюрото ми винаги има ядрен бутон

 

 

 

 

 

 

 

 
Служители в Сеул казват, че Пхенян не информира и тях. „Що се отнася до срещата на върха между Северна Корея и САЩ, няма официален отговор от севернокорейското правителство.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Затова мислим, че Северна Корея подхожда предпазливо към въпроса, тъй като се нуждае от време, за да подготви позицията си“, каза говорител на южнокорейското министерство на националното обединение.

 

Нюз БГ, Дарик

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023