Европа

The Local: Кланета в Германия, бежанците вилнеят, ножовете стават все по-дълги!

The Local: Кланета в Германия, бежанците вилнеят, ножовете стават все по-дълги!

кланета1522219936-okok

 

 

Непрекъсваща поредица от кървави нападения с хладно оръжие през последните седмици засили още повече тревогите от нарастващите престъпления от този тип, извършени от бежанци.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фактът, че получилите убежище тийнейджъри са най-честите извършители на подобни престъпления наля вода в мелницата на крайно-десните критици на настоящото германско правителство, пише германската редакция на електронното издание The Local.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Във вторник сутринта, животът на 24-годишна жена продължава да виси на косъм, след като тя бе намушкана в събота в град Бугведел в Долна Саксония.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

След направената й спешна спешна операция, тя бе поставена в изкуствена кома. Жената и нейното гадже са влезли в разправия с трима тийнеджъри от Сирия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Когато ситуацията започва да излиза от контрол, жената се опитва да се намеси, но един от младите бежанци вади нож и я пронизва. В същия ден, 15-годишен ученик е наръган по време на масов бой на около 20 тийнеджъри в Бохум.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16-годишен сириец е арестуван по случая. Един ден по-рано, на централната гара във Висбаден спор прераства в побой между две групи мъже. Един от тях вади нож и наръгва трима от противниците си. Оказва се, че нападателят е от Афганистан.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Серията от кървави инциденти през уикенда включва и две убийства чрез наръгване, а поне едно от тях е мотивирано от ревност.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Ножовете стават все по-дълги, а нападателите все по-млади. Броят на нападения с нож, извършени от получили убежище нараства постоянно“, констатира Алис Вайдел, един от лидерите на парламентарната група на „Алтернатива за Германия“, чрез съобщение във Фейсбук.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Говорителят на германския полицейски съюз Дитмар Шлиф заяви пред ДПА във вторник, че все повече млади бежанци се движат с ножове.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Ставаме свидетели на опасна тенденция – сега за части от секундата може да се развие заплашваща живота ситуация“, заяви той.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Трябва да сме наясно, че подобни атаки се случват изключително често и трябва да знаем кой е най-честият им извършител, за да можем да реагираме по-адекватно“, когато това се случи, добави Шлиф.

източник: Блиц

Европа

More in Европа

1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024
Image_17542094_40_0

Разследват Урсула фон дер Лайен за измама с COVID ваксини

април 2, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
орбан402460791

Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна до два-три месеца. Брюксел е пленник на мрежата на Сорос

март 22, 2024