Политика

Мощен скандал БСП-ГЕРБ в парламента! Властта не допусна хора с увреждания заради тениски с надпис „Системата ни убива“!

Мощен скандал БСП-ГЕРБ в парламента! Властта не допусна хора с увреждания заради тениски с надпис „Системата ни убива“!

скандал99790_660_370
Малко преди края на днешното парламентарно заседания лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви пред журналисти, че ръководството на парламента в лицето ГЕРБ не пуска в сградата представители на хората с увреждания.
Нинова обясни, че хората искали да се срещнат с групата на БСП в Народното събрание, но зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, които е депутат от ГЕРБ, не позволил те да бъдат допуснати до сградата. Според социалистите причината били тениските им, на които пише „Системата ни убива“.
ГЕРБ не допусна в парламента хора с увреждания заради тениски с надпис "Системата ни убива"

 

„Това, на което сме свидетели, е абсурд и тежко погазване на демократични принципи и свободата на словото“, заяви Нинова. По нейните думи равностойни и равноправни български граждани не могат да влязат в българския парламент, само защото си позволяват да протестират срещу система, която в момента е ГЕРБ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По думите на Нинова Христов се позовал на правило, според което в парламента не се допуска продажбата или разпространението на агитационни материали. След като разказа за проблема с достъпа, Нинова и още няколко депутати от БСП излязоха навън, за да се срещнат все пак с хората.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

След края на пленарното заседание депутати от ГЕРБ и от БСП се скараха в кулоарите. Виковете в Народното събрание продължиха над 20 минути, а в началото изглеждаше, че може да се стигне и до бой.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Драгомир Стойнев и Антон Кутев поискаха оставката на Христов. Самият той пък се присъедини към разговора на висок тон, след като влезе отвън вероятно, за да провери какво е станало.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Цветан Цветанов също обясни, че веднага е излязъл но хората ги е нямало. В ръцете му обаче имаше една от тениските с надпис „Системата ни убива“. Не стана ясно обаче от кого я е получили – от хората или от социалистите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Христов обясни, че е водел заседание, а БСП не му казали, че хората имат пропуски, споменали му само за тениските.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Аз водя заседание и не мога да пропусна текста, който се чете, за да започна да разговарям с господин Кутев“, каза той и обясни, че съжалява, че не е отреагирал на ситуацията правилно.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Социалистите обаче веднага контрираха. Антон Кутев отговори на Христов с думите: „Като няма нито един заместник-председател освен вас – кажете ми към кого да се обърна?“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов повтаряше „нека ви кажа какво прави правителството за хората в увреждания“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Той подчерта, че социалният министър Бисер Петков поддържа връзка със „същите тези хора“ от седмици. По думите на Цветанов социалистите се опитват да си извлекат политически дивиденти от ситуацията, която е била „нещо като търсен инцидент“.

 

 

Гласове

More in Политика

папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024
нейнски

Нейнски: Очаквам репресиите в Русия да се увеличат под претекст за грижа за сигурността на гражданите

март 25, 2024
габи-1

Свърши се! Мария Габриел внесе в Народното събрание писмо, че оттегля кандидатурата си за премиер

март 25, 2024