СВЯТ

На ръба сме на ядрен конфликт!? САЩ вдигнаха във въздуха „Самолета на страшния съд“, който може да лети 7 дни без прекъсване и да се ползва като команден пункт!

На ръба сме на ядрен конфликт!? САЩ вдигнаха във въздуха „Самолета на страшния съд“, който може да лети 7 дни без прекъсване и да се ползва като команден пункт!

 

 

1523461086-evf

 

 

 

 

 

САЩ вдигнаха във въздуха E-4B Nightwatch, известен като самолетът на „Съдния ден“. Това става ясно от данни на мониторинговия ресурс CivMilAir. На картата на ресурса се вижда, че въздухоплавателния съд се намира над щата Индиана. 

 

 

 

 

Airborne from Wright-Patterson?!

???????? US Air Force
E-4B Nightwatch
73-1677 MATH01 pic.twitter.com/Wu4kDI8hCy
— CivMilAir ✈ (@CivMilAir) 11 април 2018 г.
 

 

 

 

 

 

 

 
E-4B е наречен самолетът на „Съдния ден“, защото той може да бъде използван като команден пункт в условията на ядрен конфликт, ако наземните структури за управление са разрушени или повредени.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Машината може да се намира в полет цяла седмица без прекъсване при условие на дозареждане във въздуха. Оборудването, монтирано на E-4B, е защитено против поразяващите фактори на атомния взрив.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Информация за това, защо самолетът е бил вдигнат във въздуха, засега няма. По-рано световни медии съобщиха, че E-4B съпровожда президента на САЩ по време на някои визити зад граница, както прави и адютантът „с ядреното куфарче“.

 

 

 

 

 

 

 

Изтече срокът, в който президентът на САЩ Доналд Тръмп обеща да вземе решение за използване на военна сила срещу властите в Сирия.  В понеделник той заяви, че ще му трябват 24-48 часа, за да се ориентира дали да нанесе удар във връзка със съобщенията за използване на химическо оръжие в Дума.

 

 

 

 

 

Тогава на въпрос на журналист за това дали все пак няма някакви съмнение кой е прибегнал до химическо оръжие в Сирия , президентът отговори: „Не, в Дамаск казват, че те не са съпричастни към това. Според мен няма в какво да се съмняваме, но генералите ще изяснят всичко.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Дали това е Русия, дали Сирия, дали Иран, дали всички заедно са направили това, ще изясним. Не можем да разрешим да се извършват такива злодеяния”, добави Тръмп.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Според американските медии, Пентагонът вече е представил на Тръмп за разглеждане няколко варианта за провеждане на военна операция срещу Дамаск. В сряда сутринта президентът написа на профила си в Туитър: „Русия обеща да свали всички ракети, пуснати срещу Сирия. Приготви се, Русия, защото те ще долетят – добри, нови и умни.”

 

 

 

 

 

 

 

Според местни анализатори, по този начин Тръмп е реагирал на предупрежденията от Москва за сериозни последствия при евентуален удар на САЩ по Сирия, ако в хода на такава операция пострадат и руски граждани.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Началникът на Пентагона Деймс Матис съобщи в сряда, че анализът на данните за предполагаемо използване на химически оръжия в Дума още продължава.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
„Както и преди поставяме оценка на получените от разузнаването данни и все още работим над тях”, по този начин Матис отговори на въпрос на журналист дали има достатъчно доказателства за това президентът на Сирия Башар Асад в използването на отровни вещества в Дума.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Матис отново повтори, че Пентагонът има варианти за нанасяне на удари по редица обекти в Сирия, ако бъде взето решение за това от президента Доналд Тръмп.

 

 

 

 

 

 

 

 
В понеделник началникът на администрацията на САЩ заяви, че в следващите 24-48 часа ще се вземе решение дали ще се използва военна сила срещу властите в Сирия. Този срок вече изтече.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
С твърдението, че на 7 април в сирийския град Дума е било използвано химическо оръжие, излязоха редица неправителствени организации, сред които „Белите каски”. В руското външно министерство нарекоха това съобщение „информационен боклук”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

А от Министерство на отбраната на Русия заявиха, че „Белите каски” не се явяват достоверен източник на новини и разпространяват изфабрикувана информация. Представители на руския Център за примирие на враждуващите страни проведе на 9 април изследване в Дума, но не намери там следи от използване на химическо оръжие.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: blitz.bg

СВЯТ

More in СВЯТ

djames-rubin

САЩ: Украйна да разкрие тежката истина за ситуацията на фронта, дори да не е в интерес на Зеленски

март 28, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
дъглас

Дъглас Макгрегър: ЦРУ и МИ6 са участвали в подготовката на терористичната атака в „Крокус“

март 27, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
кулебаphp4gc0ib_559x345

Кулеба си изпусна нервите: Безсилни сме пред модернизираните руски ФАБ, дайте ни проклетите Patriot!

март 26, 2024