ОБЩЕСТВО

От последните минути: Прокуратурата обяви кой предприемач е подал сигнал за Десислава Иванчева!

От последните минути: Прокуратурата обяви кой предприемач е подал сигнал за Десислава Иванчева!

 

прокурор1524039659-clipboard03

 

 

Става въпрос за досъдебно производство по надзора на специализираната прокуратура, по което сме работили с колегите от новосформираната комисия за противодействие на корупцията.

 

 

 

 

 

 

 

Това заяви прокурор Иван Гешев от Специализираната прокуратура на извънреден брифинг заради зрелищния арест на кметицата на район „Младост“ Десислава Иванчева.

 

 

 

 

 

 

 
Достъдебното производство е образувано през февруари. Наблюдението по него е от декември. Образувано е производство за търговия за влияние, като на по-късен етап са събрани още доказателства.

 

 

 

 

 

 

 
В последните 10 дни колеги не са се прибирали в домовете си. Голяма част от тях са дами, както видяхте. Голяма част от тях не са се прибирали по домовете си. Моето присъствие е да защита труда на тези хора и да благодаря за съвместната работа между институциите.

 

 

 

 

 

 

 
Досъдебното производство касае множество сигнали за неправомерни действия в община „Младост“. Ние ще коментираме факти. Дали в един момент някой е виновен или не, ще реши българският съд, ако делото бъде внесено.

 

 

 

 

 

 

 
„Многобройни сигнали са постъпили за община „Младост“ и в частност на кмета. Почна като проверка от декември. По своите канали събраха информация за още едно лице, което е строителен предприемач, извършващ действия на територията на община „Младост“.

 

 

 

 

 

 

Човек, който дълги години е живял в чужбина и няма манталитета и поведението на някои наши български нагласи и не смята, че трябва да се решават проблемите с пари под масата. Този човек има различно мислене.“, обясни прокурорът.

 

 

 

 

 

 
В чисто житейски смисъл бил изнудван, не от правен характер, да плати една сериозна сума. Човекът беше разпитан и обясни конкретната ситуация.

 

 

 

Източник: blitz.bg

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024