Политика

Първо Радев в Москва, после Путин в София!

Първо Радев в Москва, после Путин в София!

радевbig_1909
Планира се посещение на българския държавен глава в Москва, както и визита на руския президент в София. Датите са в процес на уточняване.
Вероятно визитата на Румен Радев в Москва ще е в дните около 21 май, когато в руската столица има Дни на българската култура във връзка с 24 май. Тази година Радев е патрон на честванията и трябва да отиде за откриването на подготвяната изложба и да се включи в културната програма.

На 7 май ще е церемонията по встъпване в длъжност на руския президент Владимир Путин.

“Планират се посещения както на българския държавен глава в Русия, така и на руския президент в България. Точните дати са в процес на уточняване”, лаконични бяха обаче от президентството, съобщава „24 часа“.
Очаква се след това и визита на руския президент у нас. Още миналата година Румен Радев покани Владимир Путин. Той трябваше да дойде за честванията на 140 години от Освобождението на 3 март, но заради изборите в Русия на 18 март визитата не се състоя – тогава бе разгарът на кампанията.
А руската делегация бе водена от Московския патриарх Кирил, който предизвика скандал с критиките си към Радев и българските политици за това, че са отдали почит и на други народи, участвали в освобождението на България под знамената на руския император, омаловажавайки според него приноса на Русия.

Създалото се напрежение бе туширано и веднага след преизбирането на Путин българският президент му изпрати поздравителен адрес, в който изрази надежда двете страни да работят заедно “за разгръщането на съществуващия потенциал на двустранно взаимноизгодно сътрудничество в различни области, в интерес и за благото на нашите два народа”.

Очакванията са Путин да дойде в България до края на тази година.
Дир БГ

Политика

More in Политика

кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024
елена п

Елена Поптодорова екзалтирано от САЩ: Подкрепата за Израел е споделена и непоклатима

април 14, 2024