ИНЦИДЕНТИ

Спрялата линейка за блъснато куче взриви интернет! Разделени сме! Отчайващо разделени… Човешко е да грешиш, кучешко е да прощаваш!

Спрялата линейка за блъснато куче взриви интернет! Разделени сме! Отчайващо разделени… Човешко е да грешиш, кучешко е да прощаваш!

 

 

 

sprialata-lineika-blasnato-kuche-vzrivi-910

 

 

 

 

 

Публикация в TrafficNews.bg от снощи буквално възпламени страстите и стотици читатели на сайта ни изригнаха с коментари и постове под текста. Сюжетът е кратък и ясен: линейка с фелдшер от Бърза помощ спря по пътя Пловдив – Брестник, за да се опита да спаси блъснато куче. Преди това случайно минаващ оттам лекар и една жена също спряха – пак за да помогнат на животното.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Не спря обаче… ветеринар от известна клиника в Пловдив. Поне това става ясно от коментара на д-р Николай Вършилов:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Нито една кола не спря, а да не говорим,  че в една от преминаващите коли беше ветеринарен лекар от известна клиника, който демонстративно намали и подмина с усмивка при вида на мъчещото се животно. Екипът на Бърза помощ спряха и моментално помогнаха и изкараха носилката от линейката!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Информацията на доктора предизвика гнева на мнозина:

„Кажете кой е този ветеринар… да се знае!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Ами да, нека се знае, хората да не карат домашните любимци до него, щом не обича животните и е само бизнес за него работата му. Аз до такъв не бих желала да си водя животните.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Докторът обаче запази името на ветеринаря, подминал мъчещото се куче на пътя, и се опита да обясни:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Защото не съм аз човекът, който да го съди. Има си възмездие за всеки рано или късно. Още повече не мога да знам причината, поради която не е спрял. Аз не бих постъпил по този начин и да подмина легнал човек на улицата от позицията си на лекар. За останалите не отговарям, има различни хора.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Думите на лекаря обаче нажежиха още повече страстите и някои бяха доста крайни:

„Кой те кара да го съдиш? Просто му напиши името. Става въпрос да предпазиш хората. Докога ще си заравяте главата в пясъка? Нямаш ли поне елементарно гражданско самосъзнание? Знаеш ли на колко хора би помогнал да си спестят мъките с такъв ветеринар? Колко животни би убил, вместо да помогне? Да знаеш, че твоето също не е по-различно от това, което другите хора са направили, като подминат кучето. Ти индиректно подкрепяш такова поведение. Криейки името му, ти обричаш тези хора на садистичен ветеринар, който е без сърце и би уморил техните любимци.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Толкова за ветеринаря.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За съжаление, независимо от бързата реакция и на фелдшера, и на лекаря, и на други ветеринари в Пловдив по-късно, днес кучето почина. Оказа се, че травмата е несъвместима с живота…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Случката обаче със спрялата линейка взриви интернет. Мненията на хората варираха от „Осанна!” до „Разпни го!” Оказа се, че доброто само по себе си предизвиква не само адмирации, но и много въпроси, съмнения, упреци. Противопоставянето по оста хора – животни е направо главозамайващо. Като че ли няма място за любов и към двете едновременно. Като че ли няма място под слънцето и за двете.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Докато сте оказвали помощ на куче, някой, някъде се е нуждаел много повече от вашата помощ, но вие сте предпочели кучето пред човека. *Браво* български медици! И как после няма да ви бият?”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Трябваше да му поискат такса превоз, както го правят при умиращите хора, които са повикали линейка!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Дано спрат… и за Човек!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Пък хората ги оставят да умрат.”

 

 

 

 

 

 

 

„Те на хората не обръщат внимание… спрели за кучето.”

 

 

 

 

 

 

 

Това са само една малка част от коментарите на Човеците, според които животните не заслужават нито обич, нито съпричастност, нито помощ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Техните коментари пък предизвикаха другите – Човеците, обичащи животни, и последователи на израилския цар Давид, казал в молитва: „Ти, Йехова, спасяваш и човека, и животното“…

 

 

 

 

 

 

 

 

„Такива хора като вас искрено ги съжалявам… Лишени от душевност и чувства… За това евала на лекарите, които са спасили живота на една душичка, в пъти по-чиста от вашата! Плюс това в статията пише, че линейката се е прибирала, тоест не е пътувала някъде по спешност!!!”

 

 

 

 

 

 

„Тези хора, спасили кучето, заслужават уважение, не изказвания като вашите… Как може да сте толкова безчувствена и лишена от човечност? Вие какъв човек сте бе, Госпожо? Дай Боже повече хора като тези двама лекари. Искрено се възхищавам на Хора, не на имитация на такива, а тези са ХОРА с чисти сърца и души. Респект!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 „След още някоя година няма да има кого да бият простите българи като тебе. Защото лекарите са на изчезване!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Заради такива образи като вас всеки гледа да се спасява от тази страна… всяка жива душа заслужава помощ… независимо на колко крака ходи… как може да сте толкова злобни, не знам… ужас”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***

Разделени сме. На такива, които обичат животни, и такива, които мразят лекари. На такива, които мразят животни, но не обичат и лекари, и такива, които обичат животни и не ненавиждат на всяка цена хората с бели престилки. Разделени сме. Отчайващо е това разделение.

 

 

 

 

 

 

 

Анонимен е казал: „Човешко е да грешиш, кучешко е да прощаваш“. Дано да ни прости блъснатото на пътя куче…

 

 

Трафикнюз

 

https://trafficnews.bg/komentari/sprialata-lineika-blasnato-kuche-vzrivi-internet-razdeleni-101162/

 

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024