Политика

Какво пише в съдебния иск на Борисов срещу Нинова: Неверните й твърдения ми предизвикаха нравствени страдания!

Какво пише в съдебния иск на Борисов срещу Нинова: Неверните й твърдения ми предизвикаха нравствени страдания!

 

нинова-борисовzx860y484_2940539

 

 

 

Който обижда министър-председателя, обижда една нация, един народ и една държава.

Това пише в исковата молба на Бойко Борисов срещу Корнелия Нинова по делото, което той води за обида и клевета срещу лидера на БСП.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Искът е за 26 000 лева със законна лихва от 23.03. 2017 г. 

 

Молбата на Борисов е изпълнена с откровения на човек, по собствената му самооценка, е „посветил житейския път и политическата си кариера в служба за благото на българския народ“. И още:

 

 

 

 

 

 

 

 

„Дейността ми като Главен секретар е известна в САЩ, Руската федерация, Кралство Испания, Кралство Великобритания, Белгия, Австрия, Франция, Германия, Холандия и в Централата на Европол в Румъния“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В текста на молбата присъстват и столичното метро,околовръстното на София, детски градини и др., които карат Борисов да заяви: Работата ми като кмет ме удовлетворяваше изключително много, тъй като бях полезен на град София с конкретно изпълнени инфраструктурни проекти“.

Борисов обяснява още, че е подал „оставка като министър-председател на 21 февруари 2013 г. , защото „не желаех да участвам в управление, в което провокатори полицаи биеха хора„.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Моето политическои професионална верую и като министър-председател беше да служа честно, отговорно и професионално на българските граждани.

 

 

 

 

 

 

 

В политическата си кариера съм срещал много идеологически и политически противници. Това е естествено, когато се управлява демократична държава. Много болезнено обаче е, че някои от тях вместо с политически аргументи и идеологически принципи си служат в политическите спорове с обиди и клевети. Това за мен е мъчително, защото аз и в съкровените си чувства и разбирания съм се посветил на българския народ...

 

 

 

 

 

 

 

Степента на болезненост се увеличава, ако тези обиди са изречени от политически опоненти по време на предизборна кампания…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В молбата се обяснява, че: „На 23.03.2017 г. в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей България“ ответницата Корнелия Нинова в разговор с водещите на предаването Ани Цолова и Виктор Николаев в агресивен и безпардонен стил изказа сериозни позорящи ме твърдения, които дълбоко засягат честта и достойнството ми…

 

 

 

 

 

 

 

 

Изявлението на ответницата гласи следното: „Това нещо се случи в Хасково, където Елена Йончева е водач. Извиках Елена на сцената и казах – ето го лицето на смелостта и демокрацията, която се осмели да каже на Бойко Борисов „Ти си крадец“. И той я наказа. Пусна смс да бъде уволнен Иван Гарелов“. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Борисов твърди, че Нинова е продължила да го опозорява като е използвала „като коментар метафората „Крадецът вика дръжте крадеца“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Посоченото нагло и позорящо твръдение, разпространено от Нинова на 23.03.2017 г. е особено опасно, защото тя желае да ме представи като престъпник само два дни преди провеждането на парламентарните избори… 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Неверните твърдения, изречени от Нинова, ме засегнаха дълбоко, предизвикаха нравствени страдания, защото накърняват честта и достойнството ми в изключителна степен, авторитета, който съм градил дълги години, не само пред българската общественост, но и пред европейските ми партньори. Г-жа Нинова посегна на най-съкровените ми чувства на българин и християнин, засегна авторитета и на българската държава, пише Борисов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Почувствах се изключително омерзен от поведението на своя политически опонент, с който винаги съм водил честна и коректна политическа битка, обяснява Борисов причинените му морални вреди, заради които иска обезщетение.

 

 

 

 

Епицентър

 

loading...
0
Политика

More in Политика

дарикbig_1300

Борисов: Моята работа е работа, а на другите им е празни приказки

декември 22, 2019
трифонf3a2c5d7d3e959808715d6a4d2d92769

Слави Трифонов бясно: Значи пожарникар може, а шоумен не може?!

декември 22, 2019
слабака20151018.fdcxcysgek

Слабаков: Само 6000 евро е заплатата на евродепутатите, не е това, което се тиражира

декември 22, 2019
Image_775476_500_0-1200x628-resize-quadrant(C)

Скандалът с охраната на Доган и Пеевски се оказа още по-голям

декември 21, 2019
fd267a2f417f60e75de47a4a33685c3c

Борисов: Некадърно управление доведе до кризата в Перник

декември 21, 2019
big_12d30

Корнелия Нинова: България се превърна в сметището на света

декември 21, 2019