Политика

Скандално! Москва очаква Бойко Борисов на 29-30 май – посещението се готви отдавна, властта у нас позорно мълчи!

Скандално! Москва очаква Бойко Борисов на 29-30 май – посещението се готви отдавна, властта у нас позорно мълчи!

zx860y484_1131362

В трескава подготовка е посещението на премиера Бойко Борисов в Москва, пише Епицентър.бг като се позовава на дипломатически източници в руската столица. Информацията е потвърдена и от военното ни аташе в руската столица.

Макар посланикът ни Бойко Коцев да научи за това едва вчера по време на срещата на президента Румен Радев с премиера Дмитрий Медведев, Епицентър.бг научи, че посещението на български министър-председател се готви отдавна.

“Посещението е готово и ще легне на подготовката на документите от визитата на Радев“, заяви представител на Външно в Москва.

В същото време официална София мълчи за вероятната визита на Борисов в руската столица. Дали за да не се вдига шум и да се дразнят „началниците“, а може би от криворазбрана политкоректност, примесена с обичайната сервилност.

Но едва ли целият този шум в Москва е несериозен и такова посещение не се планира. Пословичното мълчание на българските власти е срамно и глупаво.

От руското външно министерство от вчера непрекъснато питат нашите дипломати за състава на делегацията ни, водена от Бойко Борисов, но все още нямат конкретни имена.

На 25 и 26 май на Икономическия форум в Санкт Петербург ще бъдат министърът на туризма Николина Ангелкова и зам.-министър на икономиката.

Бойко Борисов ще бъде приет по същия начин, както Румен Радев – първо от премиера Медведев, а след това от президента Владимир Путин, който по това време ще бъде в Москва.

„Очакваме ви другата седмица“. С тези думи ни изпратиха дипломатите от българското посолство в Москва.

Днес президентът Румен Радев е в Сочи. На обяд започва срещата му с Владимир Путин. След нея двамата държавници ще дадат изявления за медиите.

Идеята била да се направи първо посещение на Радев, който да отвори вратите и да трасира пътя за визитата на Бойко Борисов, от която пък се очакват конкретни договорки в икономическата сфера и особено в енергетиката.

loading...
0
Политика

More in Политика

роската12354ea24de79fafc94cd97745e33fa3

Плевнелиев: Правителството е стабилно, чака ни работа! Радев не го играе президент

декември 24, 2019
big_2b6c

Икономист: Идва времето, когато няма да могат да се плащат пенсии

декември 24, 2019
big_99

Бойко Борисов към възрастен родопчанин: И аз съм селянин от Банкя, като тебе! ВИДЕО

декември 23, 2019
phpgmxwfl_800x_

Борисов подкара джипката: Гледай, всичко е направено. Асфалт, всичко… Скалите пак ще падат, но няма да е на пътя

декември 23, 2019
дарикbig_1300

Борисов: Моята работа е работа, а на другите им е празни приказки

декември 22, 2019
трифонf3a2c5d7d3e959808715d6a4d2d92769

Слави Трифонов бясно: Значи пожарникар може, а шоумен не може?!

декември 22, 2019