ОБЩЕСТВО

Оправдаха бившия кмет на Трън от ГЕРБ за тежка катастрофа: 6-годишният Ивайло сам се е блъснал в джипа му!

Оправдаха бившия кмет на Трън от ГЕРБ за тежка катастрофа: 6-годишният Ивайло сам се е блъснал в джипа му!

 

 

 

906118-l

 

 

 

Бившият кмет на Трън от ГЕРБ Станислав Николов бе оправдан на първа инстанция за катастрофата, при която през 2015 г. тежко пострада 6-годишният тогава Ивайло Стоянов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Решението е постановено в петък от съдия Михаил Алексов, който бе шеф на Трънския районен съд, а сега оглавява Пернишкия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мотиви към присъдата все още няма, така че не се знае с какви аргументи е оправдан Николов. Адвокатите на пострадалото дете са подготвили жалба, която ще внесат в Окръжния съд в Перник, където делото ще се гледа на втора инстанция.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Николов бе подсъдим за две тежки телесни повреди, нанесени на детето. След удара лекарите отстраниха далака и част от черния дроб на момчето, то имаше и травми на гърдите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Инцидентът стана преди почти три години в близост до училището в Трън. Детето бе ударено, докато пресичаше улицата. Според разследващите Николов се е движил със скорост 25 км/ч в района на училището след знак „Внимание! Деца“ и заради това не е успял да види пресичащото дете.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Николов не е изпълнил задължението си като водач на пътно превозно средство да бъде внимателен и предпазлив към пешеходците, особено към децата, както и задължението си при приближаване към място, където на пътя или в близост до него се намират деца, водачът на пътно превозно средство е длъжен да намали скоростта, а при необходимост – и да спре“, пише в обвинителния акт.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Делото се гледаше в Трън, но преди това бе изпратено за разследване в прокуратурата в Перник заради скандални заключения на местните разследващи. Първоначално полицията и прокуратурата в Трън възприеха защитната теза на кмета, че детето само се е ударило в колата му. Скандалът тръгна, след като майката разказа какви са изводите на разследващите. След това главният прокурор Сотир Цацаров прехвърли делото в Перник.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Заради скандала Николов се раздели с поста си. Той бе избран от ГЕРБ. Тогава премиерът Бойко Борисов заяви, че нито иска да го вижда, нито да го чува. „Когато разбрах, помолих главния прокурор, разбра ме, прехвърли делото от Трън в Перник и ще се проведат отново всички възможни експертизи. Когато говорих с главния прокурор, той ми каза, че делото вече му е на бюрото и го препраща на друго място“, заяви тогава премиерът.

 

 

 

Сега

http://www.segabg.com/article.php?id=906119

 

loading...
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

Image_9206653_128

Със сензационна операция в Бургас жена с две матки и без бъбрек роди

ноември 10, 2020
0215587b1104ad182f454e64f7ea48c2

Кмет от управляващите е хванат да шофира дрогиран, арестуваха го

ноември 10, 2020
atanas-mangurov

Мангъров: Коронавирусът и на мен няма да ми се размине. Около Нова година ще утихнат нещата

ноември 10, 2020
1582825144

Болници сигнализират за недостиг на лекарства, опразват рафтовете на аптеките

ноември 10, 2020
dyuneri-150

Обява за работа взриви нета! Мечтата ми бе да съм дюнерджия. Но станах лекар – просто един роб… СНИМКА

ноември 10, 2020
27a6df469ba4480b87e66745dd31df4f

Майка ми има Ковид-19. И хаосът започна… „Въобще не идвайте тук. Нещо страшно е“

ноември 10, 2020