ОБЩЕСТВО

Оправдаха бившия кмет на Трън от ГЕРБ за тежка катастрофа: 6-годишният Ивайло сам се е блъснал в джипа му!

Оправдаха бившия кмет на Трън от ГЕРБ за тежка катастрофа: 6-годишният Ивайло сам се е блъснал в джипа му!

 

 

 

906118-l

 

 

 

Бившият кмет на Трън от ГЕРБ Станислав Николов бе оправдан на първа инстанция за катастрофата, при която през 2015 г. тежко пострада 6-годишният тогава Ивайло Стоянов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Решението е постановено в петък от съдия Михаил Алексов, който бе шеф на Трънския районен съд, а сега оглавява Пернишкия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мотиви към присъдата все още няма, така че не се знае с какви аргументи е оправдан Николов. Адвокатите на пострадалото дете са подготвили жалба, която ще внесат в Окръжния съд в Перник, където делото ще се гледа на втора инстанция.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Николов бе подсъдим за две тежки телесни повреди, нанесени на детето. След удара лекарите отстраниха далака и част от черния дроб на момчето, то имаше и травми на гърдите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Инцидентът стана преди почти три години в близост до училището в Трън. Детето бе ударено, докато пресичаше улицата. Според разследващите Николов се е движил със скорост 25 км/ч в района на училището след знак „Внимание! Деца“ и заради това не е успял да види пресичащото дете.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Николов не е изпълнил задължението си като водач на пътно превозно средство да бъде внимателен и предпазлив към пешеходците, особено към децата, както и задължението си при приближаване към място, където на пътя или в близост до него се намират деца, водачът на пътно превозно средство е длъжен да намали скоростта, а при необходимост – и да спре“, пише в обвинителния акт.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Делото се гледаше в Трън, но преди това бе изпратено за разследване в прокуратурата в Перник заради скандални заключения на местните разследващи. Първоначално полицията и прокуратурата в Трън възприеха защитната теза на кмета, че детето само се е ударило в колата му. Скандалът тръгна, след като майката разказа какви са изводите на разследващите. След това главният прокурор Сотир Цацаров прехвърли делото в Перник.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Заради скандала Николов се раздели с поста си. Той бе избран от ГЕРБ. Тогава премиерът Бойко Борисов заяви, че нито иска да го вижда, нито да го чува. „Когато разбрах, помолих главния прокурор, разбра ме, прехвърли делото от Трън в Перник и ще се проведат отново всички възможни експертизи. Когато говорих с главния прокурор, той ми каза, че делото вече му е на бюрото и го препраща на друго място“, заяви тогава премиерът.

 

 

 

Сега

http://www.segabg.com/article.php?id=906119

 

loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

home_UiSup0_EdwBVG_j

Очен лекар, уличен в източване на НЗОК, е повишен в национален консултант

октомври 20, 2019
karakachan_ilian_vasilev

Всички eвропейци обичат армиите си, българите – най-малко. С такъв военен министър – толкова!

октомври 20, 2019
big_494

Неописуема трагедия: Семейство с две малки дечица е загинало при мелето на пътя София-Варна

октомври 20, 2019
KLE0678-53

Кощунство: Коритаров сравни Полфрийман с Левски, защото и Апостолът бил убиец

октомври 20, 2019
orig_kasapnitsa-petima-dushi-zaginaha-pri-362

Нова касапница! Петима загинаха при тежка катастрофа в челен сблъсък на пътя София-Варна!

октомври 20, 2019
bor_djip

Сигнал: Борисов агитира незаконно в работно време със служебна кола

октомври 20, 2019