Политика

Парламентът удари ново дъно! Депутатите спасиха привилегиите си – запазиха ръста на заплатите и не клъцнаха ваканциите си!

Парламентът удари ново дъно! Депутатите спасиха привилегиите си – запазиха ръста на заплатите и не клъцнаха ваканциите си!

 

 

 

общ-изглед-зала-парламент-бгнес(1)

 

 

 

 

 

 

Депутатите си запазиха ръста на заплатите и не клъцнаха ваканциите си.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Това стана след два часа горещи дебати по предложението на БСП възнагражденията на депутатите да се замразят на 2976 лв. и да не растат на всяко тримесечие спрямо размера на средната работна заплата. Социалистите предлагаха още народните избраници да не почиват по 10 дни допълнително по Коледа и Великден, а да останат само с официалните празници и 31 дни отпуска през август.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Предложението на БСП бе обявено за популизъм, а социалистите предупредиха, че хората са негативно настроени, независимо дали са леви, или десни.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Против предложенията гласуваха 48 депутати, 55 се въздържаха, а 65 бяха против.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

42 от обявилите се против замразяването на заплатите бяха депутати от ГЕРБ, четирима от ДПС и по един от ОП и ВОЛЯ. Повечето народни избраници предпочетоха да не участват в гласуването или да се въздържат. 38 от въздържалите се бяха от ГЕРБ, 13 от патриотите и четирима от ДПС.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

65 народни представители от БСП гласуваха за предложението на лидерката си Корнелия Нинова, което е с двайсетина по-малко от общия брой на червените депутати.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В отрицателен вот Йордан Цонев от ДПС се възмути от протеклите дебати и заяви, че те са довели до категоричното самоунижение за Народното събрание.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Ако има ниско качество в законодателството, наш дълг е да го повишим, една част от мотивите бяха неверни“,  изрази несъгласие Цонев. „От БСП би следвало да знаят, че ние в събота и неделя не почиваме, а вършим онази част от работата, за която сме избрани, не бива народът да бъде въвеждан в заблуждение“, негодува той.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Не казвам, че ниският рейтинг на парламента не се дължи на наши грешки, но къде и кой е почивал 70 дни?!“, скочи депутатът о ДПС, като посочи, че през уикендите народните представители се срещат с избирателите си.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Това, което днес устроихте, е процедура по самоунижение, която ще даде много съществен принос за снижаване на рейтинга и хората да помислят, че не работим. Чухме само нихилизъм, категорично не съм съгласен“, заяви Йордан Цонев.

 

 

Канал 3

 

 

 

loading...
0

More in Политика

f95da0d83f81200729f986bdc9ffdd94

Политолози за войната президент – премиер: Радев и Борисов – говорители на две различни Българии

декември 13, 2019
big_122260

Прокуратурата в Перник: Нено Димов и Петя Аврамова са виновни за водната криза

декември 13, 2019
49031b8a82d54c48a16e0348953acfd5

ЦИК тихомълком си раздаде яки бонуси за добре свършена работа – по около две заплати

декември 13, 2019
борисов-нато

Подводничари в България не останаха, но Борисов помолил „колегата Столтенберг“ за 1 подводница втора ръка за отбрана и възпиране

декември 12, 2019
1576170069

Радев отговори на Борисов: Нямам загинал летец, като командир на ВВС никога не съм губил хора и техника!

декември 12, 2019
джIMG_2005

Слави Трифонов: Джамбазки трябва незабавно да си подаде оставката!

декември 12, 2019