Политика

Радев кацна в Москва. В делегацията на президента е включен един-единствен български кмет – ето кой! СНИМКА

Радев кацна в Москва. В делегацията на президента е включен един-единствен български кмет – ето кой! СНИМКА

 

 

 

РАДЕВ100450_660_370

 

 

 

 

Президентът Румен Радев кацна в Москва за работно посещение. Българската делегация пристигна на летище „Внуково 2“ в руската столица и се отправи за среща с министър-председателя Дмитрий Медведев в Кремъл.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кметът на Плевен Георг Спартански също замина за Москва, като член на официалната делегация, придружаваща Президента ни. Поводът е честването на Дните на българската култура в Москва.

 

 

 

 

991-ratio-radev-spartanski

 

 

 

 

Предложението да се включи в състава на делегацията е отправено към кмета на Плевен от Президента Румен Радев. Георг Спартански е единственият български кмет, включен в състава на българската делегация.

 

 

 

В Москва като членове на официалната делегация са и председателят на парламентарната група за приятелство с Русия Красимир Велчев и заместникът му Петър Кънев. С президента Радев  пътуват представители на изпълнителната власт и на българския бизнес.

 

 

 

 

 

 

 

В края на първия ден от работната визита, българският държавен глава ще гледа в Болшой театър операта „Зигфрид“ на Вагнер в изпълнение на солисти, хора и балета на Софийската опера. Режисьор-постановчик е Пламен Карталов.

 

 

 

 

 

Първият ден от визитата ще завърши със среща на Радев с видни български и руски културни дейци. Утре сутринта българската делегация излита за черноморския курорт Сочи. Там президентите на България и Русия ще разговарят в лятната резиденция на руския президент „Бочаров Ручей“ в черноморския курорт Сочи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В „Бочаров Ручей“ Путин е приемал Джордж Буш, Ангела Меркел, Реджеп Ердоган и редица още държавници, политици, високопоставени световни личности.

 

 

 

 

 

 

 

 
Последната среща между президентите на Русия и на България е била през 2009 година. „Визитата на Румен Радев в Москва е много позитивен знак и за Русия, и за България. Надявам се, че тя ще даде нов импулс за целия спектър на нашите двустранни отношения и ще стане начало за по-нататъшна интензификация на политическите контакти“, заяви пред Епицентър.бг руският посланик у нас Анатолий Макаров.

 

 

Дарик, Епицентър

loading...
0
Политика

More in Политика

big_2b6c

Икономист: Идва времето, когато няма да могат да се плащат пенсии

декември 24, 2019
big_99

Бойко Борисов към възрастен родопчанин: И аз съм селянин от Банкя, като тебе! ВИДЕО

декември 23, 2019
phpgmxwfl_800x_

Борисов подкара джипката: Гледай, всичко е направено. Асфалт, всичко… Скалите пак ще падат, но няма да е на пътя

декември 23, 2019
дарикbig_1300

Борисов: Моята работа е работа, а на другите им е празни приказки

декември 22, 2019
трифонf3a2c5d7d3e959808715d6a4d2d92769

Слави Трифонов бясно: Значи пожарникар може, а шоумен не може?!

декември 22, 2019
слабака20151018.fdcxcysgek

Слабаков: Само 6000 евро е заплатата на евродепутатите, не е това, което се тиражира

декември 22, 2019