Важно

Борисов представи на Путин свой проект за „Балкански поток“ и идея как тръбата от Турция да стига до хъба във Варна! СНИМКИ/КАРТИ/ВИДЕО

Борисов представи на Путин свой проект за „Балкански поток“ и идея как тръбата от Турция да стига до хъба във Варна! СНИМКИ/КАРТИ/ВИДЕО

поток6293922
В самолета на път за Москва премиерът Бойко Борисов e показал карти с газови маршрути, които ще представи на руския президент Владимир Путин, пише “Труд”.
турски1527686280-sistemen-bufer-5
На тях се вижда маршрут на евентуален газопровод през Черно море “Балкански поток” до бъдещия газов хъб “Балкан” до Варна.
хъб1527686280-sistemen-bufer-6
Миналото лято Борисов изрази увереност, че “Турски поток” ще завие към България, припомня “Труд”. “Едната тръба отива в Истанбул, а другата ще дойде в България, иначе оставаме встрани от газопреносната мрежа. С това нещо съм запознал и Туск, и Юнкер. В кабинета на Юнкер стои именно тази схема на “Турски поток”, обясни още министър-председателят.

 

 

 

 

 

 

 

Дали идеите на Борисов ще бъдат приети и как ще протекат преговорите конкретно – предстои да разберем.

 

 

 

 

 

 

 

И ОФИЦИАЛНАТА ИНФОРМАЦИЯ ОТ МС: 

 

Западните Балкани, борбата с тероризма и Сирия – това са били акцентите в разговора между министър-председателя Бойко Борисов и президента на Руската федерация Владимир Путин в Кремъл, съобщават от пресслужбата на МС. И припомнят Това е третата среща между Борисов и Путин.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Българският министър-председател е посочил, че сега двете страни могат да си сътрудничат и по темата “Западни Балкани”. Той е запознал Владимир Путин с приоритетите по време на председателството на Съвета на ЕС и по-конкретно с изграждането на проекти за инфраструктурна, транспортна и дигитална свързаност в региона.

 

 

 

 

 

Борисов обсъди с Медведев търговските отношения

Борисов обсъди с Медведев търговските отношения

Отношенията ни се активизирали, смята руският премиер

 

 

 

 

 

 

 

Русия винаги е имала своето влияние в Европа и затова е добре да знаете какви проекти правим. В сферата на сигурността и борбата с тероризма работим много добре с вашите служби, както и в областта на туризма и земеделието”, каза още българският премиер.

 

 

 

 

 

 

 

 

Двамата са обсъдили и възможностите за разширяване на сътрудничеството в сферата на сигурността както на европейско, така и на междудържавно ниво. Премиерът Борисов е посочил, че усилията трябва да бъдат насочениосновно към превенция на тероризма – чрез борба с радикализацията и с насилствения екстремизъм.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Надявам се тази среща да създаде добри условия за развитие на нашите отношения”, е казал руският президент Владимир Путин. Той е посочил, че това може се осъществи в сферата на икономиката, културата и духовните връзки. Като пример за това руският президент посочи честването на 140-годишнината от Руско-турската освободителна война, както и Деня на българската култура, просвета и на славянската писменост. Владимир Путин приветства премиера Борисов и посочи, че се радва, че е приел поканата за визита в Москва.

 

 

 

 

 

 

 

На срещата са присъствали заместник министър-председателят Томислав Дончев и министърът на енергетиката Теменужка Петков, а от руска страна – външнополитическият помощник на президента Юрий Ушаков, министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров и зам.-министърът на външните работи Александър Грушко.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По-късно руският президент Путин даде официален обяд в чест на българския министър-председател Бойко Борисов. На него ще присъстват Томислав Дончев, Владислав Горанов, Теменужка Петкова и Николина Ангелкова, както и министърът на културата Боил Банов.

 

 

 

 

 

 

От руска страна ще бъдат първият вицепремиер и министър на финансите, зам.-министърът на външните работи, министрите на промишлеността и търговията, на енергетиката, на културата, както и ръководителят на Федералната агенция по туризъм, председателят на Управителния съвет на “Газпром” и президентът на “Лукойл”.

 

Блиц, Труд, Нюз БГ

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022