Русия

„Время вперёд“: Това е сила! В Русия днес се изграждат десетки нови заводи, върви невиждана модернизация!

„Время вперёд“: Това е сила! В Русия днес се изграждат десетки нови заводи, върви невиждана модернизация!

 

ЗАВОДИ4a0e8ccc4bdf18683257fc9b6ecfed28

 

 

 

 

Днес ще говорим за проектите в европейската част на Русия, които вече са в процес на изграждане или са проектирани.

 

 

 

 
Централен федерален район

В московската рафинерия се извършва мащабна модернизация. Обемът на инвестициите се оценява на 218 милиарда рубли, комплексът за дълбоко рафиниране на нефт е в процес на изграждане. Това ще увеличи дълбочината на обработка до 96%, т.е. ще се появи напълно нова инсталация. Производството на леки петролни продукти ще се увеличи до 85%.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
В района на Калуга се разработва леярски комплекс с бюджет над 20 милиарда рубли. Тук ще се произвеждат изделия от стомана и чугун за минни и строителни машини. Сред купувачите – има не само от Русия и страните от ОНД, но и в чужбина. Пускане в експлоатация – 2020 година.

 

 

 

 

 

 

 

 
В Коломенския завод «Трансмашхолдинга», тече четири годишна модернизация на стойност 15 милиарда. Рубли. В резултат на това ще се създаде серийно производство на дизелови двигатели от ново поколение за руския флот и индустрия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В района на Кострома се изгражда нова фабрика за шперплат на стойност 9 милиарда рубли. А в Киров се модернизира мебелната фабрика „Вяцки“ и се завършва нова продукция на стойност над 6 милиарда рубли.

 

 

 

 

 

 

 

 

В Дубна преди края на 2019 г. ще бъде построен нов завод за производство на инструменти.

 

 

 

 

 

 

 

 
В района на Тула се строи завод за производство на полимери за строителната индустрия. Проектът се изпълнява в рамките на програмата за заместване на вноса и се оценява на 9 милиарда рубли.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
В района на Тамбо ще се появи млечен клъстер с инвестиции над 20 милиарда рубли и комплекси за свиневъдство с инвестиции над 10 милиарда рубли.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Тази година в района на Орловска област започва изграждането на голяма високотехнологична фуражна фабрика с капацитет 800 хил. тона смесен фураж на година на стойност около 5 милиарда рубли.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
До 2019 г. в района на Иваново ще бъде построена голяма свинеферма на стойност 2 милиарда рубли.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Две свинеферми с повече от 7 милиарда рубли ще бъдат построени в района на Нижни Новгород.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В енергийния сектор се очаква да бъдат пуснати в експлоатация втората силова единица на АЕЦ „Новороненеж“ и два енергийни блока на АЕЦ „Курск“, нови големи енергийни блокове в ТЕЦ „Воронежкия“ и не само.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Южен федерален район и Северен Кавказки федерален окръг

 

 

 

 

 

 

 

 

 
На територията на Ставропол ще бъде изграден завод за приработка на природен газ на стойност 120 милиарда рубли. Първият етап ще произвежда химикали, а вторият – полиетилен и полипропилен.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Тази година ще започне и до 2022 г. ще бъде завършено изграждането на водопровода Багаевского в региона Ростов.

 

 

 

 

 

 

 

 

Проектът е на стойност 22 милиарда рубли и ще реши проблема с недостига на питейна вода за домашна и промишлена употреба, както и за селското стопанство, риболова и корабоплаването.

 

 

Изграждането на ново морско пристанище бе договорено в Геленджик. С което оборотът на товарите ще се увеличи до 300 хил. тона годишно, пристанището ще може да се настанят съдове с оборот от 19,5 хил. души годишно.
Над 3,5 милиарда рубли ще бъдат инвестирани в развитието на търговското пристанище Туапсинского. Това ще увеличи оборота на товарния терминал до 3 милиона тона, както и капацитета на пристанището за всички сухи товари.

 

 

 

 

 

 

В Дагестан производството на композитни материали и пластмасови изделия, използвани в строителството, е в процес на изграждане. Инвестицията в проекта е около 3 милиарда рубли.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
В Кабардино-Балкария ще бъде изграден голям полимерен завод и бутилиращо предприятие за питейна вода. Общата инвестиция възлиза на 13 милиарда долара.

 

 

 

 

 

 

В енергийния сектор са планирани пускането в експлоатация на централите на АЕЦ „Ростов“, Грозни, Симферопол и Севастопол, нови слънчеви и водноелектрически централи.

 

 

 

 

 

 

 

 
Но това, разбира се, е само малка част от проектите. Само в Астрахан статутът на „особено важен инвестиционен проект“ бе възложен на 11 проекта с обща инвестиция от около 27 милиарда рубли. Сред тях са болници, обекти за спорт, транспорт проекти и др.

 

 

 

Северозападен федерален окръг

 

 

 

 

 
Най-големият проект на областта е изграждането на газопреработвателна централа, съчетана с газово-химично производство. Комплексът ще може да обработва до 45 милиарда кубически метра. газ годишно и ще бъдат инвестирани над един трилиона рубли. Инсталацията за преработка на газ ще почисти входящия газ от примеси. Полученият метан ще бъде доставен за втечняване в Балтик СПГ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Това е още един голям завод в процес на изграждане. Останалата част от газа се очаква да бъде изнесена чрез газопровода „Северен поток-2“. Ценните фракции, извлечени от газа, ще бъдат използвани за производството на етилен и полиетилен. Около 1,5 милиона тона от тези продукти годишно са планирани и за доставки в Европа.

 

 

 

 

 

 

 

В пристанище Уст-Луга в процес на изграждане е голям зърнен терминал. Обемът на инвестициите в проекта е 20 милиарда рубли. Периодът на изпълнение е 3-4 години. Целият оборот на зърно от Латвия, който в момента е 4 милиона тона, ще бъде пренасочен към него.

 

 

 

 

 

В района на Калининград ще бъде изграден нов завод за минерални торове на стойност 47 милиарда рубли. Новият завод ще позволи да се организира дълбоката преработка на газ и производството на 5-то ниво на преработка, съответстващо на световните стандарти за качество.

 

 

 

 

 

Важно е да отбележим, че изброените проекти са само малка част от това, което в момента се изгражда или предвижда в Русия. Страната е толкова огромна и има толкова много строителни проекти, които не могат да се опишат в една статия.

 

 

Източник – Время-вперёд!

Източник: cross.bg

Русия

More in Русия

Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024
Путин_5466076373835072534_original

Путин: Враговете на Русия не осъзнават с кого си имат работа

март 20, 2024