ОБЩЕСТВО

Възрастна жена почина в дома си, от 112 съветват близките да изчакат да минат почивните дни, за да се установи смъртта!

Възрастна жена почина в дома си, от 112 съветват близките да изчакат да минат почивните дни, за да се установи смъртта!

свещbig_12

 

 

 

Абсурдна история или истински кошмар – преценете вие! Оказва се, че дори мъртъвците трябва да спазват работното време на администрацията, иначе близките им са заложници.

 

 

 

 

Това е една наистина абсурдна история, която бе разказана от внучката на 102-годишна покойница от Варна – Нина Димитрова, която преживя истински кошмар във Варна, научи „Петел“.

Ето целият разказ на Димитрова без редакторска намеса:

 

 

 

Искам да споделя с вас една много неприятна ситуация в която явно може да изпадне всеки! Явно в България си има точно определени часове и дни от седмицата в които можеш да… УМРЕШ! На 30.04 в 17:20 часа, на 102 годишна възраст моята пра баба почина!

 

 

 

 

Личната ѝ лекарка беше 1-ва смяна за това звъннах на 112 за констатиране на смърт! От там получих отговор, че в поликлиниката където работи личната ѝ лекарка има дежурен кабинет и да отида с кола да взема лекаря за да го закарам в баба. Разбира се веднага паля колата и тръгвам към МЦ „Младост“ в кв. Младост, където ми казват, че много отдавна нямат дежурен кабинет и не могат да ми помогнат.

 

 

 

 

Звъня на личната лекарка на личния телефон, но така и никой не ми вдигна. Обаждам се отново на 112 където след прехвърляне от човек на човек накрая една госпожа ми обясни така „След 17:00 часа смърт не се констатира. Утре вземете личната си лекарка и тя ще оправи нещата“.

 

 

 

 

 

Аз отговарям, че утре е 1-ви май и е официален почивен ден, тогава въпросната госпожа ми заяви следното „Изкъпете мъртвеца, облечете го, оправете го и изчакайте да минат празниците, след това ще дойде лекар да напише смъртния акт“…… Разбира се аз се обадих на погребалната агенция, те имаха лекар, който срещу заплащане да напише смъртен акт без значение колко е часа и кой ден е!

 

 

 

 

 

 

Още вчера погребахме моята пра баба. Но въпроса е къде живеем? Нормално ли е да държиш покойник в къщи, защото лекарите на държавни заплати нямат желание да дойдат?

 

 

 

 

 

Нормално ли е да трябва да умреш между 08:00 и 16:00 часа задължително в работен ден? В тая държава не само, че нямаме елементарни права ами и трябва да умрем когато те ни кажат….

 

 

 

 

Да живее България, да живее здравеопазването ни и внимавайте някой да не умре, че идват почивни дни по Гергьовден!

 

https://petel.bg/Absurdna-istoriya-ot-Varna-v-Petel–Vazrastna-zhena-pochina-v-doma-si–ot-112-savetvat-blizkite-da-izchakat-da-minat-pochivnite-dni–za-da-se-ustanovi-smartta__262747

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

свещ

Тъжна вест: Отиде си голям български поет! СНИМКА

март 29, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024