Uncategorized

В последните минути живот майка решава да сподели тайна със сина си, която я караше да се чувства неудобно

В последните минути живот майка решава да сподели тайна със сина си, която я караше да се чувства неудобно

 

майка4_19

 

 

 

 

Една майка мълча през целия си живот, но в крайна сметка реши да сподели дългопазената тайна със сина си. Моралът от тази история е много по-дълбок, от колкото изглежда на пръв поглед.

Често не можем да оценим това, което правят нашите родители за нас. Влизаме в спорове с тях, закани, обиди, разменяме си тежки думи, искаме да не са около нас и все нещо сме недоволни.

 

 

 

 

 

 

Въпреки това нашите родители са търпеливи с нас и ни подкрепят от самото ни раждане. Те ни учат да ценим важните неща в живота, както и на това как да преодолеем трудностите и да продължим напред.

 

 

 

 

 

 

 

 

Когато достигнат определена възраст, родителите ни се нуждаят от нас и нашата грижа, както ние сме се нуждаели от тяхната когато сме били деца.

 

 

 

 

 

 

 

 

Често децата са неблагодарни и предпочитат да изпратят родителите си в специални домове за възрастни, все едно се отървават от ненужна вещ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Причините могат да бъдат различни – липса на време, или защото това е най-лесното.
Дали това е облекчение за възрастните родители? Предвид случаите, които се разпространиха в ефир, стана ясно че подобни домове са истински ад.

 

 

 

 

 

 

 

 

Поучителната история е за семейство, което се състои от баща, майка и син. След като бащата умира, синът решил да изпрати майка си в дом за възрастни хора. Причините, които споделя са обичайните – липса на време и липса на търпение. Синът посещава майка си от време на време, колкото да отбие номера и да изчисти съвестта си.

 

 

 

 

 

 

 

 

Веднъж получава обаждане от дома, че здравето на майка му е влошено и че тя е болна и дните й са преброени. В отчаяние синът се втурнал към дома, искаше да направи всичко, за да спре това и да удължи нейния живот. Той започна да я пита какво може да направи за нея, за да бъде щастлива, за да е наред всичко, а тя му отговорила:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сине, искам да се сложат вентилатори по стаите, защото тук е много горещо. Освен това ако има как да се закупят няколко хладилника, защото храната се разваля много бързо. Често ми се налагаше през всички тези години само да лежа в леглото си и да не ям нищо.“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Това желание изненада сина и той искаше да разбере, защо майка му толкова време е чакала преди да изрече това желание.

 

 

 

 

 

 

 

Тя го погледнала в очите и тъжно му отговорила: „Сине, дълго се опитвах да свикна с глада и топлината. Това не е толкова страшно. Това, от което наистина ме е страх, че няма да свикна никога, че детето ми ме остави на такова място.“

 

 

 

 

 

 

 

Поуката от историята е, че нашите родители са готови на всичко заради нас, но не са готови да ги предадем, да ги нараним, не могат да се справят с тази болка. Затова обичайте родителите си, отделяйте им повече време и не ги наранявайте, изслушвайте ги и бъдете мили.

 

 

 

Източник: milinovini.com

Uncategorized

More in Uncategorized

big_0000

До часове от запад времето се обръща в България

март 4, 2024
f4895b3e7be542b394cc26992dfdebab

Meteo Balkans: Февруарската пролет свършва, кошмарно време удря България съвсем скоро

февруари 6, 2024
испания

Времето в Европа се побърка: 30 градуса пържат любима страна на българите

декември 13, 2023
630183

Синоптици: Зимата се връща със страшна сила до часове, сняг ще трупа на тези места

декември 5, 2023
big_big_399129060_680158620887522_5224083235634432582_nf3f

Ще има ли сняг по Коледа и Нова година? Първа прогноза за декември на „Метео Балканс“

ноември 28, 2023
medium_125c

Синоптикът Петър Янков: Идват снежни виелици, човек трудно ще може да се изправи!

ноември 24, 2023