Политика

ГЕРБ не поканиха Радев на срещата с ЕС, но му държат сметка: Странно е да се среща с Путин навръх европредседателството!

ГЕРБ не поканиха Радев на срещата с ЕС, но му държат сметка: Странно е да се среща с Путин навръх европредседателството!

 

cvuki

 

 

Странно е в момент, в който България е фокусът на всички европейски политици, на важните решения, които ще се вземат както за България, така също за региона, точно по време на българското председателство, когато е срещата на върха тук, да излиза такава новина.

 

 

 

 

 

 

Така председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира пред БНТ новината за предстоящата на 22 май среща на президента Румен Радев с руския държавен глава Владимир Путин.

 

 

 

 

 

 

 

Нека припомним, че управляващите не поканиха Радев дори като гост на срещата ЕС – Западни Балкани, която в момента се провежда в столицата. Това демонстративно пренебрежение и опит за изолация на държавния глава обаче не им пречи да му търсят сметка и да раздават оценки.

 

 

 

 

 

 

Цветанов отново се опита да внуши, че на последния Консултативен съвет за национална сигурност при президента, на който бяха обсъдени рисковете пред националната сигурност, Румен Радев е заел “антиевропейска” позиция, въпреки че публикуваните документи от заседанието отдавна сложиха точка на тази интрига.

 

 

 

 

 

 

 

От обясненията на Цветанов стана ясно, че не поддържа диалог с президента извън заседанията на КСНС, където двамата разговаряли чисто служебно.

 

 

 

 

 

“Аз не смятам, че това трябва да се възприема като противопоставяне на институциите или съответните парламентарни групи, които има в българския парламент, с президентската институция. Ние сме заявили категорично: в евроатлантически план България не трябва да прави отстъпление назад.

 

 

 

 

 

Политическа партия ГЕРБ няма да направи отклоняване от този път и, разбира се, смятам, че всичко, което постигнаха политиците преди нас, за да имаме днес председателство, да бъдем част от силна и обединена Европа, да се възползваме от европейската солидарност, да подобряваме средата за живеене, да имаме съответните европейски субсидии за животновъди, да имаме конкурентоспособност, която икономистите да могат да отчитат като икономически растеж, всичко това е заслуга на всички политици“, каза Цветанов.

 

 

 

Източник: ГЛАСОВЕ

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024