Здраве

Един месец преди инфаркт вашето тяло ви предупреждава с тези 4 силни сигнала…

Един месец преди инфаркт вашето тяло ви предупреждава с тези 4 силни сигнала…

инфарктbig_big_1d19120

 

 

В свят, пълен с болести и проблеми, изследователи и учени непрекъснато търсят лечение. Но най-лесният начин да се справите с болестта е да я предотвратите преди да се случи.

Разбира се, много заболявания са генетични, така че е почти невъзможно да се предотвратят. Но нещо като сърдечен удар може да бъде предотвратен. Постоянно се появяват сигнали за сърдечна атака и не ги признавате, увеличавате риска от появата им.

 

 

 

 

 

Без правилно функциониращо сърце, останалата част от тялото ще се провали. Без сърцебиене няма живот, а колкото повече щети причинявате на сърцето си, толкова по-голям е рискът от спирането му.

 

 

 

 

 

 

По-долу са най-силните сигнали за сърдечен пристъп, които ще се появят един месец преди това да се случи.

 

 

 

 

 

 

Студени изпотявания и замайване: Когато тялото Ви е с лошо кръвообращение, мозъкът ви няма да получи правилното кръвоснабдяване, за да функционира правилно. Това е знак, че може да сте в някаква опасност, според Medicinenet . Трябва да потърсите медицинска помощ, ако студеното изпотяване и замайването не изчезнат.

 

 

 

 

 

 

Натиск на гръдния кош: Това е един от най-забележимите сигнали за сърдечен удар. Нарича се ангина. Медицината твърди, че това се причинява, когато сърцето ви не получава достатъчно богата на кислород кръв. Много хора пренебрегват този симптом, защото смятат, че това е просто лошо храносмилане. Но ако натискът е постоянен, това е пряк признак, че може да претърпите сърдечен удар.

 

 

 

 

 

 

Усещане за слабост: Според Daily Health Post , ако започнете да се потите и да се чувствате слаби или да започнете да изпитвате гадене и болка в челюстта, може да сте в опасност от сърдечен удар. Тези симптоми се появяват, защото артериите ви започват да се стесняват. Когато артериите ви се стесняват, вече няма подходящ кръвен поток в тялото.

 

 

 

 

 

 

Грипоподобни симптоми: Ако сте застрашени от сърдечен удар, може да започнете да развивате грипоподобни симптоми. Тези симптоми включват треска, умора и гръдна болка. Тези симптоми могат да траят между 2 и 10 дни. В зависимост от възрастта ви, ако сте по-възрастен човек и не можете да се справите с тези симптоми, незабавно се обърнете към Вашия лекар. Ако хванете грип или наастинка, това не означава, че сте в опасност от инфаркт, но симптомите трябва да бъдат наблюдавани, пише Zdrave.to.

 

https://petel.bg/Edin-mesets-predi-infarkt-vasheto-tyalo-vi-preduprezhdava-s-tezi-4-signala__264915

 

Здраве

More in Здраве

big_0d9522d70f971d85e9d97fdffa4c146efe3f5565

Задават се нови промени за прегледите при джипито и направленията към специалист

февруари 20, 2024
Image_16701514_40_0

Силвена Роу даде своята рецепта: Важно за здравето е да се ядат кисело зеле, чесън, куркума и черен кимион

декември 26, 2023
кунчев980x551_1622547296

Кунчев пак се появи: След грип А дойде и тип Б, слагайте маските пак!

декември 15, 2023
Image_16406194_40_0

Бивш министър разказа ужасяващ случай: Три месеца 85-годишна жена обикаля болници и никой лекар не вижда тумор

декември 4, 2023
кунчев-1

Кунчев: Тази година грипът не започва с лека хрема и кашлица, други са първите симптоми

ноември 27, 2023
лютеница-1

Проверка показа: Лютеницата, „Снежанката“ и „Руската“ са като справочник по химия

ноември 19, 2023