Политика

Марешки не искал да излизаме от НАТО, но е убеден: Русия може да ни пази по-добре, а и никой не ни е питал за влизането в Алианса!

Марешки не искал да излизаме от НАТО, но е убеден: Русия може да ни пази по-добре, а и никой не ни е питал за влизането в Алианса!

 

марешf431ea219f8bb02be12ca9736ced7c97_L

 

 

 

Отново медиите станаха виновни на Веселин Марешки. Той не е искал да излизаме от НАТО, а само да си направим отделна армия в ЕС. Според него, Русия може да ни пази по-добре от настоящите ни партньори.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Българите никой не ги е питал за влизането в НАТО, така че мисля, че е време да ги попитаме. Това каза в сутрешния блок на БТВ лидерът на „Воля“ и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки, който миналата седмица обяви, че от партията му ще лансират идеята за референдум за излизане на България от НАТО.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Референдумът е за това дали трябва кървави пари да бъдат дадени за осем самолета. Не си заслужава за 5 млрд. лева да загробим българския интерес.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тези пари трябва да бъдат дадени за политики за младите българи, за лекарите, за полицията, за ДАНС, за връщането на българите от чужбина, заяви Марешки.

 

 

 

 

 

 

 

След 14-годишно членство в НАТО армията ни е в тотална разруха. Не е ли време да преразглеждане? След като вървим по някакъв неправилен път, трябва да потърсим друг, подчерта лидерът на „Воля“.

 

 

 

 

 

 

 

Европейският съюз в тази му форма не е ефективен и не може да бъде стожер на сигурността. Тези съюзи трябва да се реформират, каза още Веселин Марешки.

 

 

 

 

 

 

 

Той похвали Русия за действията ѝ в Сирия и отбеляза, че ще ни пази по-добре от НАТО.

 

 

 

 

 

 

 

 

Той излезе на протести, ако бъдат гласувани допълнителни 4 млрд. лева и ще поиска оставката на военния министър Красимир Каракачанов.

 

 

http://www.big5.bg/akcenti/item/7831-mareshki-ne-iskal-da-izlizame-ot-nato-no-predlaga-rusiya-da-ni-pazi-shte-tarsi-ostavkata-na-karakachanov-ako-se-glasuvat-dopalnitelno-pari-za-armiyata.html

Политика

More in Политика

марин

Тъжна вест! Отиде си вицепрезидентът Ангел Марин

март 18, 2024
преговори

Габриел: Приех мандата с чувство на отговорност. Денков: Съставът на кабинета е неприемлив

март 18, 2024
споразумние

Ето го споразумението, по което са работили ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Борисов постигна целите си, има последната дума

март 18, 2024
2a7479d543144c81d344ceb5c342f57d

Валентин Вацев: Животът на сглобката приключва след изборите в САЩ. Ето защо тя е нужна на Посолството

март 14, 2024
960x540

Сглобката в НС прие американска технология за АЕЦ „Козлодуй“

март 14, 2024
171034298861188

Обратното броене започва в петък, Габриел трябва да предложи правителство до 22 март

март 13, 2024