ОБЩЕСТВО

Миналата нощ никой не знаеше какво да прави с 38-годишна пловдивчанка – не е болна, не е бездомна, а днес… СНИМКИ

Миналата нощ никой не знаеше какво да прави с 38-годишна пловдивчанка – не е болна, не е бездомна, а днес… СНИМКИ

 

тази38-godishna-plovdivchanka-spi-spirka-508

 

Пловдивчани, разхождащи кучетата си късно снощи на бул. „Хаджи Димитър“ в Пловдив се натъкват на странна гледка. Човек простнат на спирка на градския транспорт, лежи и не помръдва. Първоначалното впечатление е за мъж, най-вероятно бездомник, който е решил да прекара нощта на пейката под козирката.

 

 

 

 

 

 

 

Картината отблизо обаче е смайваща. Човекът се оказва жена. Наоколо са разположени няколко торби с нещо като дрехи. И… дамска чанта – ей така оставена на земята. Възрастта на жената е неопределима, но изглежда на над 50. Видът й определено не е добър, всичко говори за безпомощно състояние.

 

 

 

 

 

 

 

 

Две пловдивчанки се приближават до неподвижната жена и се опитват да разберат какво се случва. Жената простенва, че не се чувства добре и не може да се прибере вкъщи. Пловдивчанките веднага решават, че трябва да предприемат нещо, и се обаждат на телефон 112. Откъдето ги прехвърлят към Бърза помощ в Пловдив.

 

 

 

 

 

 

 

(Тук ще пропуснем някои детайли за това как е звучал човекът, вдигнал телефона, колко адекватен е бил и успял ли е въобще да вникне в сигнала – за това ще направим отделна проверка, за резултатите от която ще ви информираме. Само ще вметнем, че според нашата читателка мъжът на слушалката или е бил мъртвопиян, или дрогиран…)

 

 

 

 

 

 

 

 

В крайна сметка от 112 все пак успяват някак си да придвижат сигнала и не след дълго на мястото пристига екип на Бърза помощ. В момента обаче, в който младата лекарка осветява с фенерче проснатата жена на пейката, тя скача и сяда. След което отрича нещо да я боли и обяснява, че е легнала малко да си почине. После става ясно, че е само на 38 години, че живее в Изгрев и че са й откраднали документите.

 

 

 

 

 

 

 

Здравка – така се казва жената, не е бездомна, но е гладна. Няма пари, за да се прибере на ул. „Кедър“, където твърди, че живее. Не може да обясни какво е правила в Смирненски.  Тя е типичен аутсайдер. И лекарката, и шофьорът на линейката, и двете пловдивчанки, които са ги извикали, болезнено приемат оскърбителното положение на жената от пейката. И… не знаят какво да я правят.

 

 

 

 

 

 

Не може да бъде откарана в болница, защото не е болна. Не могат да я откарат в дома й, защото Изгрев е далечна дестинация, а линейките имат лимит. Не могат да я откарат и в дом за бездомни, защото в Пловдив, освен през зимата, такъв няма.

 

 

 

 

 

 

И решават да се обадят в полицията. От Второ районно обаче също не знаят какво да правят с жената – нали не е извършила престъпление…

 

 

 

 

 

 

Тази нощ 38-годишната Здравка, която има вид на поне 50-годишна жена, е отхвърлена от всички. Не смеем да гадаем дали това ще доведе жената до дълбоко отчаяние, до силни страхове и до тъга. Не знаем и причините, довели я до пейката на спирката. Но знаем, че нито снощи е имало, нито днес ще има кой да й помогне.

 

 

 

Трафик нюз

 

https://trafficnews.bg/komentari/38-godishna-plovdivchanka-spi-spirka-103000/

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
php1gkx09_559x345

България пред епидемия от коклюш: До месец болните ще бъдат най-малко хиляда

април 22, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024