Личности

Путин за 9 май: Русия няма да позволи пренаписване на историята и зачеркване подвига на народа, спасил Европа! ВИДЕО

Путин за 9 май: Русия няма да позволи пренаписване на историята и зачеркване подвига на народа, спасил Европа! ВИДЕО

история1525853353-erttt
Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин обеща да не допуска пренаписването на историята.
„Русия няма да позволи пренаписване на историята и да се забравя за това кой спаси света от робство и изтребване. Днес подвигът на народа, спасил Европа и света от робство, изтребване, от ужасите на Холкоста, се опитват да го изтрият, да изкривят събитията от войната, да забравят истинските герои, да измислят, да пренапишат, да изкривят историята. Никога няма да позволим да направят това“, заяви Путин, говорейки на Парада на победата в Москва.
Именно СССР определи изхода от Втората световна война, днес този подвиг се опитват да го зачеркнат, но Русия няма да позволи това, заяви президентът Владимир Путин в реч на парада в чест на 73-годишнината от Победата във Великата отечествена война.

Според държавния глава цялото човечество „трябва да осъзнае, че светът е много крехък неговата стабилност може да бъде укрепена единствено с нашия стремеж да слушаме, да се доверяваме и да се уважаваме едни други“.

Русия приема сериозно новина заплахи в света, зад които прозират старите нотки на нетърпимост и претенции за изключителност, но е готова за диалог по въпросите на сигурността, категоричен бе Путин.
„Ние помним трагедиите на двете световни войни, уроците на историята, те не ни дават да ослепеем. Зад новите заплахи прозират старите, познати уродливи черти – егоизъм и нетърпимост, агресивен национализъм и претенции за изключителност. Ние разбираме пълната сериозност на тези заплахи“, подчерта президентът.
На Червения площад в Москва се проведе парадът по случай 73-та годишнина от Победата във Великата Отечествена война. В него участват повече от 13 хил. души, задействани са 159 единици въоръжения и техника, и 75 самолети и хеликоптери.
ВИДЕОТО ТУК:
Както в предходните години, така и тази министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу ръководи церемонията и поздрави военнослужещите, които стоят в редиците на Червения площад, а след това отиде до централната трибуна с доклад за готовността на войските за парада на президента на Руската федерация и Върховен главнокомандващ Владимир Путин.

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023