Политика

Путин прие Борисов в Кремъл! СНИМКИ

Путин прие Борисов в Кремъл! СНИМКИ

 

orig

 

 

 

Руският президент Владимир Путин се надява днешната визита на българския премиер Бойко Борисов да допринесе за развитието на икономическите, политическите, културните и духовните връзки. Това каза той в началото на разговора си с Бойко Борисов.

 

 

 

 

 

 

Вижте снимки >>>

Владимир Путин се радва, че след толкова дълга пауза българският премиер е приел поканата да дойде в Москва. Той припомни, че наскоро е имал среща и с българския президент Румен Радев.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Руският президент изтъкна, че наскоро са били и честванията по случай 140-годишнината от Руско-турската Освободителна война и Деня на славянската писменост и култура, което свързва тясно двата народа.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Българският премиер благодари за възможността след толкова години да посети Кремъл и посочи, че това е трета среща между него и Владимир Путин, припомняйки срещите с него в Гданск и София.

 

 

 

 

 

 

 

 

Бойко Борисов изтъкна, че през тези години са били обменяни мисли. По думите му сега по някои от темите може да се постигне напредък и да бъде обсъдено положението в света и Западните Балкани.

 

 

 

 

 

 

Премиерът добави, че Русия винаги е имала голямо влияние сред хората и в религиозно отношение. Затова, според него, е добре руската страна да бъде запозната с всичко, което се прави по развитието на инфраструктурата, строителството на магистрали и газова инфраструктура.

 

 

 

 

 

 

 

Борисов допълни, че България работи добре с руските служби в сферата на сигурността и борбата с тероризма. Той каза, че ще бъде добре да се засилят отношенията в сферата на туризма и селското стопанство. Тези въпроси ще бъдат обсъдени на срещата с Владимир Путин.

 

 

 

 

 

 

 

Накрая на откритата част за журналисти българският премиер пожела успех на Русия в провеждането на Световното първенство по футбол.

 

 

 

 

 

 

Накрая на откритата част за журналисти българският премиер пожела успех на Русия в провеждането на Световното първенство по футбол.

 

 

Снимка: Фейсбук

Снимка: Фейсбук

Снимка: Фейсбук

Снимка: Фейсбук

 

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024