Политика

Путин прие Борисов в Кремъл! СНИМКИ

Путин прие Борисов в Кремъл! СНИМКИ

 

orig

 

 

 

Руският президент Владимир Путин се надява днешната визита на българския премиер Бойко Борисов да допринесе за развитието на икономическите, политическите, културните и духовните връзки. Това каза той в началото на разговора си с Бойко Борисов.

 

 

 

 

 

 

Вижте снимки >>>

Владимир Путин се радва, че след толкова дълга пауза българският премиер е приел поканата да дойде в Москва. Той припомни, че наскоро е имал среща и с българския президент Румен Радев.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Руският президент изтъкна, че наскоро са били и честванията по случай 140-годишнината от Руско-турската Освободителна война и Деня на славянската писменост и култура, което свързва тясно двата народа.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Българският премиер благодари за възможността след толкова години да посети Кремъл и посочи, че това е трета среща между него и Владимир Путин, припомняйки срещите с него в Гданск и София.

 

 

 

 

 

 

 

 

Бойко Борисов изтъкна, че през тези години са били обменяни мисли. По думите му сега по някои от темите може да се постигне напредък и да бъде обсъдено положението в света и Западните Балкани.

 

 

 

 

 

 

Премиерът добави, че Русия винаги е имала голямо влияние сред хората и в религиозно отношение. Затова, според него, е добре руската страна да бъде запозната с всичко, което се прави по развитието на инфраструктурата, строителството на магистрали и газова инфраструктура.

 

 

 

 

 

 

 

Борисов допълни, че България работи добре с руските служби в сферата на сигурността и борбата с тероризма. Той каза, че ще бъде добре да се засилят отношенията в сферата на туризма и селското стопанство. Тези въпроси ще бъдат обсъдени на срещата с Владимир Путин.

 

 

 

 

 

 

 

Накрая на откритата част за журналисти българският премиер пожела успех на Русия в провеждането на Световното първенство по футбол.

 

 

 

 

 

 

Накрая на откритата част за журналисти българският премиер пожела успех на Русия в провеждането на Световното първенство по футбол.

 

 

Снимка: Фейсбук

Снимка: Фейсбук

Снимка: Фейсбук

Снимка: Фейсбук

 

Политика

More in Политика

плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024
171361364370379

Радев: Главчев явно още не е разбрал с какво се е заел като премиер, щом предлага да оглави и МВнР

април 20, 2024