Европа

Първа писта! Меркел се среща с Путин в Сочи на 18 май, той пък лети за Виена и Пекин през юни!

Първа писта! Меркел се среща с Путин в Сочи на 18 май, той пък лети за Виена и Пекин през юни!

 

МЕРКЕЛlead_960

 

 

 

Представител на германското правителство потвърди, че канцлерът Ангела Меркел ще посети Сочи на 18 май, но не даде подробности за визитата, предаде ТАСС. „Посещението в Сочи ще се състои на 18 май. По-късно ще оповестим допълнителна информация“, каза той.

 

 

 

 

 

 

 

 
По-рано днес сътрудникът на руския президент Владимир Путин Юрий Ушаков съобщи, че Меркел ще направи работно посещение в Сочи на 18 май за среща с Путин.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ушаков съобщи също, че Путин ще посети Виена на 5 юни, отбелязва Ройтерс. След това, около 9 юни, Путин ще е на държавно посещение в Китай за срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество, предаде ТАСС.

 

 

 

 

 

 

 

 

Все още има разногласия с Русия и те трябва да се обсъждат, заяви говорителката на германското правителство Улрике Демер на днешния си брифинг. „Имаме конфликти с Русия, но въпреки това продължаваме да търсим диалог помежду си“, каза тя.

 

 

 

 

 

 

 

Германското външно министерство изрази безпокойство от действията на руските правоохранителни органи на неразрешена демонстрация на привърженици на опозиционния активист Алексей Навални в края на миналата седмица. „Действията на правоохранителните органи предизвикаха значително безпокойство що се отнася до спазването на свободата на словото и на събиранията“, каза говорителката на министерството Мария Адебар и добави, че по някои сведения е имало арестувани непълнолетни.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Адебар изрази съмнение, че действията на полицията са били съразмерни на ситуацията и съобщи, че позицията на Германия е изразена пред руската страна.

 

 

 

 

 

 

Източник: dariknews.bg

Европа

More in Европа

1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024
Image_17542094_40_0

Разследват Урсула фон дер Лайен за измама с COVID ваксини

април 2, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
орбан402460791

Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна до два-три месеца. Брюксел е пленник на мрежата на Сорос

март 22, 2024
урсула фон

Икономиката на ЕС минава на военен режим заради „заплахата от Русия“

март 21, 2024