Политика

Радев: Абсолютно основателни са исканията на транспортния бранш, ЕС води дискриминационна политика!

Радев: Абсолютно основателни са исканията на транспортния бранш, ЕС води дискриминационна политика!

 

 

 

epa06367016 Bulgarian President Rumen Radev speaks to the media following his meeting with French President Emmanuel Macron (not pictured) at the Elysee Palace in Paris, France, 04 December 2017. Rumen Radev is on a State visit to France from 04 to 06 December 2017.  EPA/YOAN VALAT

 

 

 

 

Абсолютно основателни са исканията на нашите транспортни работници, на целия бранш. За мен това е дискриминационна политика. Това каза пред журналисти в Брацигово държавният глава Румен Радев във връзка с недоволството от страна на българските превозвачи заради т.н. Пакет за мобилност, обсъждан в ЕС, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пазарджик.

 

 

 

 

 

 

 

Мерките, предлагани и защитавани главно от Франция и Германия, ще въведат редица ограничения срещу българските товарни превозвачи и на практика ще доведат до фалит огромен брой малки и средни фирми. От бранша вече заплашиха с протести.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Държавният глава изрази надежда че българското правителство ще води преговорите с ЕС безкомпромисно. По думите му трябва да отстояваме правата на всички, когато са справедливи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
„Няма как да говорим за единна Европа, за европейски принципи и идеали, когато се допуска такъв тип отношения“, допълни Радев.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Държавният глава бе в Брацигово по повод 142-ата годишнина от Априлската епопея.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Все повече поколения ни делят от славните и страстни събития на април 1876 г., въпреки всичко невидимата сила на народната памет ни призовава в гнездата на бунта, каза президентът.

 

 

 

 

 

 

 
По думите му, когато Брацигово въстава, колебание няма.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Тук, в полите на Родопите, българите издигнаха своята въстаническа крепост. Подобни мигове на изпитание и безстрашие ни разкриват истината за светлите ни апостоли, за историята, отразила величието и безсмъртието на Батак, Копривщица и Перущица“, заяви държавният глава.

 

 

 

 

 

 

 

 

Радев каза още, че апостолите ни не са видели възродена България, но са проправили път, видели са бъдещото там , където времето е било спряло. Президентът допълни, че пред мъченическата гибел те не са се отрекли от своя идеал.
„Вашият храбър градец плати за свободата ни повече от големите български градове, бъдете горди със своите герои. Поклон пред достойните българи. Вечна слава на героите от Априлското въстание“, каза още държавният глава.

 

Политика

More in Политика

big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024