Политика

Радев кацна в Москва. В делегацията на президента е включен един-единствен български кмет – ето кой! СНИМКА

Радев кацна в Москва. В делегацията на президента е включен един-единствен български кмет – ето кой! СНИМКА

 

 

 

РАДЕВ100450_660_370

 

 

 

 

Президентът Румен Радев кацна в Москва за работно посещение. Българската делегация пристигна на летище „Внуково 2“ в руската столица и се отправи за среща с министър-председателя Дмитрий Медведев в Кремъл.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кметът на Плевен Георг Спартански също замина за Москва, като член на официалната делегация, придружаваща Президента ни. Поводът е честването на Дните на българската култура в Москва.

 

 

 

 

991-ratio-radev-spartanski

 

 

 

 

Предложението да се включи в състава на делегацията е отправено към кмета на Плевен от Президента Румен Радев. Георг Спартански е единственият български кмет, включен в състава на българската делегация.

 

 

 

В Москва като членове на официалната делегация са и председателят на парламентарната група за приятелство с Русия Красимир Велчев и заместникът му Петър Кънев. С президента Радев  пътуват представители на изпълнителната власт и на българския бизнес.

 

 

 

 

 

 

 

В края на първия ден от работната визита, българският държавен глава ще гледа в Болшой театър операта „Зигфрид“ на Вагнер в изпълнение на солисти, хора и балета на Софийската опера. Режисьор-постановчик е Пламен Карталов.

 

 

 

 

 

Първият ден от визитата ще завърши със среща на Радев с видни български и руски културни дейци. Утре сутринта българската делегация излита за черноморския курорт Сочи. Там президентите на България и Русия ще разговарят в лятната резиденция на руския президент „Бочаров Ручей“ в черноморския курорт Сочи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В „Бочаров Ручей“ Путин е приемал Джордж Буш, Ангела Меркел, Реджеп Ердоган и редица още държавници, политици, високопоставени световни личности.

 

 

 

 

 

 

 

 
Последната среща между президентите на Русия и на България е била през 2009 година. „Визитата на Румен Радев в Москва е много позитивен знак и за Русия, и за България. Надявам се, че тя ще даде нов импулс за целия спектър на нашите двустранни отношения и ще стане начало за по-нататъшна интензификация на политическите контакти“, заяви пред Епицентър.бг руският посланик у нас Анатолий Макаров.

 

 

Дарик, Епицентър

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024