Политика

Голямото прецакване на българските тираджии е факт, разобличиха евродепутатите Джамбазки и Новаков в лъжа!

Голямото прецакване на българските тираджии е факт, разобличиха евродепутатите Джамбазки и Новаков в лъжа!

 

макрон460-170072-1_wide

 

 

 

Абсолютната и безусловна капитулация на плана „Макрон“, срещу който протестираха българските превозвачи, се оказа…пълен провал на преговарящите от българска страна, начело с премиера Бойко Борисов. Часове по-късно засегнатите фирми обясниха на обикновен език, че всъщност много от приетите текстове на практика ще затруднят още повече тяхната работа и отново заплашиха с протести.

 

 

 

 

 

 

 
Както BNews вече съобщи, превозвачи разобличиха евродепутатите Джамбазки и Новаков в лъжа!

Двамата евродепутати  представиха като пълна победа вчерашното гласуване в транспортната комисия  на Европейския парламент на законопроекта „Макрон“. Оказва се, че същите са гласували за много по-тежки условия за превозвачите ни, които ще ги докарат до фалит.

 

 

 

 

 

 

 

 

Оказа се, че текстовете, одобрени от евродепутатите, привидно отразяват част от исканията на българските превозвачи, зад които застана и правителството. Към тях обаче са приети множество допълнения, които на практика поставят транспортните ни фирми в още по-неизгодно положение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Евродепутатът Николай Бареков коментира ужасната пр-акция на Борисов така:

*Публикуваме без редакторска намеса:

„Малоумникът от ГЕРБ вика: Победихме и сега тираджиите ще си спят по кабините цели месеци, години. А ЕП вика: тираджията да си спи и под звездите, ако желае, но тирът да се връща в България обратно до 3 седмици. А жените на тираджиите кво викат?“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Част от българските превозвачи отново заплашиха с протести. „Не сме се борили за това да стане по-лошо, а да изградим нещо по-добро“, заяви вчера Красимир Лалов, зам.-председател на Националното сдружение на българските превозвачи. „Някой или не казва истината, или заблуждава общественото мнение“, смята той. Лалов посочи пред в. „Сега“, че само включването на каботажа и комбинирания превоз в директивата за командированите работници ще извади от пазара 30% от българските транспортни фирми.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„В момента сме в по-лоша ситуация, защото в предишния вариант шофьорите трябваше да се прибират на 3 седмици, а камионите остават. Докато сега камионите трябва да се прибират на 3 седмици с товар до България и да излизат с товар. Това е измислица на чиновниците, недоумяваме какво се случва, тъй като очаквахме, че с приетата декларация ситуацията ще се подобри, а сега излиза, че с новия вариант дори и камионът да се прибере празен, не се признава“, обясни превозвачът Петко Ангелов пред агенция „Фокус“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

От Камарата на автомобилните превозвачи пресметнаха, че заради това ново изискване може да се окаже, че български камиони ще чакат с месеци зад граница, докато се намери товар за България и от България, или ще се извършват превози под себестойност само и само да отговори на това изискване.

 

 

 

 

 

 

 

„Не знаем в Европа да има паркинги, които да отговарят на изискванията на пакета „Макрон“. Еврокомисарят по транспорта Виолета Булц ни обеща забраната да се спи в кабините на камионите да влезе в сила, след като на всеки 100 км бъдат изградени тези паркинги“, недоволства Димитър Димитров, изпълнителен директор на Камарата на автомобилните превозвачи в България.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вотът в транспортната комисия е само първа стъпка от дълга процедура за одобрение на правилата. Предстои пакетът „Мобилност“ да бъде гласуван от европарламента, а след това да бъде дискутиран с Европейския съвет и Европейската комисия. В т.нар. триалог се търси компромис между тези три институции и едва тогава документът се превръща в закон.

 

Би нюз

 

http://www.bnews.bg/article/243191-golyamoto_pretsakvane_na_balgarskite_tiradzhii_e_fakt

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024