ИНЦИДЕНТИ

Майката на нелепо загиналата в турски курорт Вивиан ридае неутешимо: Мами, намери място, където да ти е светло и топло, докато дойда!

Майката на нелепо загиналата в турски курорт Вивиан ридае неутешимо: Мами, намери място, където да ти е светло и топло, докато дойда!

 

 

 

 

1528906814-ygbvsdzfg

 

Майката на починалото 7-годишно детенце в турски курорт Вивиан сподели нейна снимка с трогателно послание в социалната мрежа. Тони Вачева, смейняйки профилната си снимка с тази, на загиналото си детенце пише:

 

 

 

 

 

 

„Мами, намери място, където да ти е светло и топло,докато дойда!“, съобщава Блиц.

 

 

 

 

 

 

Хиляди хора са шокирани от случилото се на 7 юни и са съпричастни с болката на семейството. Бащата на детето е тенорът Веселин Вачев, а леля на момиченцето Мисис Българи – Мари Вачева. Тя не спира да споделя различни снимки на малкото дете в социалната мрежа и да излива сърцето си в публикации. Ето една от тях, в която е и некрологът на детето.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Звездица ярка в небосвода…високо грейна…заблестя… ти светиш силно и напомняш на нас за теб на долната земя…Ти вечно ще блестиш и ще ни напомняш с усмивка за твоята прекрасна детска ангелска душа…за да сгрееш потъналите нам сърца в скръб…жал и самота..Лети дете над нас високо…открий нови чудни светове…и някой ден ще полетим и ний нагоре…танцуващи и пеещи..“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Петел“ припомня, че в трагичния ден Вивиан се спуска по водната пързалка, когато веднага след нея тръгва друго дете, което я удря в корема. Малко след това, момичето започва да се превива от болки и е откарано по спешност в местната болница.

 

 

 

 

 

 

 

 

Там лекарите установяват, че детето е с разкъсан далак и решават да го преместят в Университетската болница в град Айдън. По пътя сърцето на детето спира, но след масажи и кардио помощ сърдечната дейност се възстановява. Приемат я в междинна болница по пътя и след като състоянието й е стабилизирано продължават към болницата в Айдън.

 

 

 

 

 

 

По настояване на лекарите детето пътува само с медицинския екип, а родителите следват линейката с кола. Вивиан е приета в болницата, където след 10 минути съобщават на родителите й, че е починала вследствие на травмите и кръвоизлива от разкъсания далак, за който твърдят, че е бил увеличен. Според родителите дъщеря им никога не е имала оплаквания и здравословни проблеми.

 

 

 

 

 

 
Накараха ни да подпише някакви документи, за които казаха, че са формалности. В този момент бяхме в такъв шок, че не сме се замислили какво подписваме, а и не знаем турски език“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
По-късно разбират, че са подписали документ, според който нямат никакви претенции към хотела и към това, че някой умишлено е ударил дъщеря им. На следващия ден тръгват за България само с медицинска експертиза, но без смъртен акт.

 

 

 

 

 

 

 

 

Родителите са озадачени как при смърт на малко дете и то при такива обстоятелства, следствените действия приключват за няколко часа. От камерите край басейна се вижда ясно как детето удря в корема Вивиан.

 

 

 

 

 

 

 

 

Най-големият куриоз в цялата печална история е информацията, която турската преса публикува. В статия, в турско електронно издание, пише, че детето е починало след като си е ударило главата, а семейството са румънки туристи. Това кара опечаленото семейство да мисли, че това е опит случаят да бъде потулен, а аквапаркът да не понесе наказателна отговорност. Нещо, което Вачеви няма да допуснат.

 

 

 

 

 

 

 

Семейство Вачеви са потънали в скръб, но искат истината да излезе на бял свят.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Обръщаме се с апел към българската държава да ни съдейства. Нека всички родители бъдат съпричастни с нашата трагедия, защото утре това може да се случи с техните деца и близки. Трябва да се сложи край на тази престъпна небрежност. Пързалката по която се спускат стотици деца, не беше обезопасена по никакъв начин. Нямаше хора, които да следят за реда при качването и спускането. Това е проблем не само на турския комплекс, който почерни целия ни живот и затри детето ни. Такова е положението и в България“, каза майката на Вивиан .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Родителите са решени на всичко, за стигнат до истинската причина за смъртта на момичето, както ида потърсят отговорност от комплекса, където се е случила драмата.

 

 

 

Източник: petel.bg

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024