СВЯТ

Нова сага по случая „Скрипал”: Великобритания е унищожила ключови доказателства, прикрива истината

Нова сага по случая „Скрипал”: Великобритания е унищожила ключови доказателства, прикрива истината

 

 

1521955724-telemmglpict000156867203-trans-nvbqzqnjv4bqyulffzxshugqnr8zpddwxituh73-1iaibaonvuinpkg

 

Великобритания е унищожила доказателства в случая с отравянето на Скрипал и е получила политически ползи от инцидента. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от британския вестник The Independent, цитиран от  в. Труд.

 

 

Сергей Лавров каза, че правителството „грубо манипулира” Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО), когато предизвика промяна в правилата, за да може да определи кой е отговорен за атаките.

 

 
Министърът описа отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия като „много лошо престъпление”, но заяви, че „несъответствията” по случая са „много тревожни”.

 

 

„Борис Джонсън наскоро спомена, че мястото се дезинфекцира …шест месеца или четири месеца след инцидента… и полицаят оздравя като по чудо …и Скрипал оздравяха като по чудо … хората сега говорят за събаряне на къщата, където те живееха … събаряне на къщата на полицая“, каза той за Channel 4 News.

 

 
„Всичко изглежда като последователно физическо унищожаване на доказателствата. Като пейката в парка, която беше премахната незабавно и разбира се видео изображенията на които се виждат полицаи или войници от специалните сили в специално облекло, отиващи да огледат тази пейка, а около тях има хора без никаква защита, които се движат наоколо“, припомни Лавров.

 

 

На въпроса дали обвинява британската държава за прикриване на доказателства, той отговори: „Аз не изключвам това, след като те не ни дават никаква информация”.

 

 
„Разбира се, Великобритания се възползва политически от това, което се случва и това е интересна ситуация, при която държава, която напуска ЕС, определя политиката на ЕС за Русия”, добави той.
 

 

Източник: petel.bg

СВЯТ

More in СВЯТ

cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Експерт: Военните игрички на Запада в Украйна ще приключат с ядрен отговор на Русия

май 2, 2024
1010x570

Председателят на Кримския парламент: Не са забравени жертвите в Одеса, нито техните палачи. На всеки ще се въздаде според делата

май 2, 2024
1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024
знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
лари

Бившият аналитик на ЦРУ Лари Джонсън: Украинците губят и никакви пари на света няма да им помогнат

април 30, 2024
756723892647978

Кличко: Украйна може да спре да съществува след няколко месеца

април 29, 2024