Политика

Властта ни забърка в нов скандал: Борисов и Захариева отмениха срещите си с македонския президент след инструкции от Брюксел!

Властта ни забърка в нов скандал: Борисов и Захариева отмениха срещите си с македонския президент след инструкции от Брюксел!

 

 

 

В последният момент премиерът Бойко Борисов и външният министър Екатерина Захариева отмениха предвидените срещи с македонския президент Георге Иванов, който е на официално посещение у нас по покана на българския държавен глава Румен Радев.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Според източници на „Гласове“ скандалната отмяна на срещите е извършена по внушение на ЕС, който вини Иванов за вчерашния скандал в Македония.

 

 

 

 

 

 

 

 

Припомняме, че вчера Иванов изгони от резиденцията си премиера Зоран Заев и министъра на външните работи Никола Димитров, дошли да го информират пост фактум за подписания с Гърция договор за новото име на Македония – Северна Македония.

 

 

 

 

 

 

В резултат на получените от Брюксел инструкции, Борисов и Захариева днес са побързали до отменят планираните си срещи с Иванов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Посещението на македонския президент е планирано преди три месеца, но явно правителството се страхува, че срещите могат да се възприемат от ЕС като легитимация на позицията на Иванов и предпочита да мишкува.

 

 

 

 

 

 

 

 

Президентът Румен Радев ще приеме македонския си колега. След срещата се очаква двамата да дадат пресконференция.

 

 

Очаквайте подробности

 

Гласове

http://www.glasove.com/categories/novini/news/skandal-borisov-i-zaharieva-otmeniha-sreshtite-si-s-makedonskiya-prezident

 

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024