Коментари

Нора Стоичкова: Какво означава тръба от „Турски поток“ за България, Горанов? Ами зависимост от турския кеф…

Нора Стоичкова: Какво означава тръба от „Турски поток“ за България, Горанов? Ами зависимост от турския кеф…

 

 

63322-8965

 

 

 

Владислав Горанов, финансов министър, по бТВ за руската визита и други въпроси, които според него редакторите шепнат в ухото на Хекимян. По-нагло може да лъже само Борисов. На въпроса кой спря Белене и Южен поток, говорим за това, че за АЕЦ-а нямало инвеститор, а ЮП не отговарял ЧАСТИЧНО на изискванията на ЕС.

 

 

 

 

 

Росатом предложи 100% финансиране на АЕЦ-а на цена от 6,270 млрд. долара с опция България да изкупува собственост с продажбите на ток. Никога повече няма да имаме подобна изгода от строеж на атомна централа. Днес цените са други, а когато Борисов стигне до първия бетон – ще бъдат двойни, защото целият свят строи АЕЦ като луд и при засилено търсене цените за ядрено оборудване, доставка и монтаж, хвърчат в небесата.

 

 

 

 

 

 

 
И понеже ни Хекимян, ни редакторите му разбират от сметки, така и Горанов не беше попитан по един основен въпрос – как ще обясни преките и непреки загуби от бламирането на ЮП, когато за транзит от 62 млрд. кубика /3 млрд. кубика остават за нас/, бюджетът щеше да се захранва с по минимум 400 млн. евро суха пара. Единственото приходно перо, по което потни вода нямаше да пием.

 

 

 

 

 

 

Как не го е срам да лъже като дърта циганка, това амбициозно, но крайно несъстоятелно момче!

 

 

 

 

 

 

 

 
Цинично е и пренебрежителното му отношение към онези 800 млн. долара преки загуби за Русия, които лично Борисов нанесе на ГАЗПРОМ като се извъртя като мръсна котка във въздуха, докато се бореше да се върне на власт, а сенатор Маккейн му шепнеше в ушето, че това може да стане само ако бламира Южен поток.

 

 

 

 

 

 

 

 
Вината на Борисов и ГЕРБ за това че сме най-бедната държава в света е най-голяма от всички останали причини. Крайно некадърната мутренска политика от сорта – хиххи, товарищ Путин, ние сбъркахме, ама затова по-големият прощава, хихихи“ ни донесе поне 20 милиарда евро преки загуби, загуба на 50 000 работни места, свързани с двата енергийни проекта, последваща масова емиграция, обезлюдяване на селища и цели региони, както и крайно разпространение на мизерията до 90% сред българите.

 

 

 

 

 

 

 

 

Гилотина на площад Батенберг, а не осанна заслужава Борисов. Защото съседите ни точат ножове на отслабената ни държава и скоро ще почнат да скубят територии. Тогава Борисов няма да е наоколо да го обесим, поне да не ни е яд, че го търпяхме 10 години в МС.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Какво означава тръба от Турски поток за България, Горанов? Ами, зависимост от турския кеф, това означава големият удар на Борисов в Москва. Който даже още е само една мечта на Борисов. Утре Ердоган ще се похвали, че пълни 25% от българския бюджет, тъй както и Путин каза, че 25% от приходната част на хазната се дължи на данъците на Лукойл. Лукойл, който купи държавния Нефтохим през 1999 г. Като сме прости да продаваме ключова инфраструктура на чужди държави, сега ще рупаме жабетата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поне 2те кубета на Александър Невски лъщят и зиме и лете.
Това, пародията на Великия Гетсби – Горанов, няма как да го види. Казват, че пиел от 10 часа сутринта, – а аз бързам да кажа, че не го вярвам това. Но пък го разнася по разни вечеринки човек, който знам, че се вижда често с него. И седнал днес този министър да ми говори – напълно безхаберно за финансист, за човек с претенции да разбира от материята, че „ако имало свободни количества от българската тръба по Турски поток, ще помислим как да ги използваме“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Или е тъп Горанов, или пак смотава нещо. По тръбата към България можем да разчитаме най-много на 16 млрд. кубика. Потреблението в момента ни е около 2,5-3 млрд. кубика. Изваждаме двете цифри и получаваме 12-13 млрд. кубика свободно количество. Действително можем да го транзитираме, но голям е въпросът за това – на каква цена ще идва руския газ по турската тръба? Със или без турски такси за пренос.

 

 

 

 

 

 

 

 
Няма как тръба от турски поток да е „диверсификация“ на руските доставки на газ, които носят сигурност за националния ни суверинитет. След като заради Борисов, Горанов и други пишман държавници изгубихме целия си енергиен суверинитет с бламирането на Южен поток, който излизаше на Паша дере край Варна и транзитираше по 65 млрд. кубика годишно. А Турция щеше да стои на края на една веточка от ЮП и да се моли за газ. Е, Борисов сега ни сложи в същата тази позиция.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Срам и позор е да оставяш тия измамници и тъпънари да ти се измъкват, колега Хекимян! Срам и позор за цялата ни гилдия е да подминеш с мълчание намека, че ти шушнат в слушалките! Срам и позор е при цялата мощ на бТВ да не се консултира с енергийни експерти, преди да прави „обекта“ Горанов в сутрешния прайм тайм.
Язък, както би казал Ердоган, преди да отсече главата на поредния гюленист!

 

 

Нора Стоичкова, фейсбук

Коментари

More in Коментари

960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024