Важно

Пак ни прецакаха яко: Шефът на КЕВР обяви още по-голямо поскъпване на парното и тока от 1 юли!

Пак ни прецакаха яко: Шефът на КЕВР обяви още по-голямо поскъпване на парното и тока от 1 юли!

 

КЕВР20151220.wpkvgxiutk

 

 

 

От юли топлоенергията и токът ще поскъпнат с повече от предвиденото, въпреки че енергийният регулатор намали до 11 на сто скокът на цените на природния газ. Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ Иван Иванов, предаде БНР.

 

 

 

 

 

„Не може природният газ да нараства с 10 процента и той формира 60 до 70 процента от цената на топлинната енергия, и да се поиска средно увеличение 2-3 процента. Аз съм убеден, че ще постигнем цени, които са възможно най-ниските при това увеличение.

 

 

 

 

 

По отношение на електроенергията, влиянието на цената на природния газ е опосредствано, чрез добавката „задължение към обществото“ влиянието там ще бъде значително по-малко“, каза Иванов. Окончателното решение на цените на газа, топлоенергията и тока, регулаторът ще вземе на 1-ви юли.

 

 

 

 

 

 

Да не се спекулира с цените на тока и топлинната енергия. Това предупреди Иван Иванов след проведено заседание на регулатора. И въпреки всичко от думите му стана ясно, че „от 1 юли тока и топлоенергията ще поскъпнат с повече от предвиденото“. 

 

 

 

 

„Обществото ще получи точни разчети за скока на тока, водата и парното на 1 юли. Няма съмнение, че всяко повишение на основния енергиен източник, в случая природния газ с близо 11 на сто, се отразява в цената за следващото тримесечие,

 

 

 

 

 

В медиите се появиха твърдения, че според различни експерти, цената на тока ще скочи от 1 юли с 5%. Иванов категорично отхвърли тези очаквания, тъй като всяко от електроразпределителните дружества представяло различни искания.

 

 

 

 

 

„Не мога да изпреваря работната група и тяхното становище. Не искайте от мен цифри преди да се е провело заседанието. Аз съм убеден, че колегите ще излязат с цени, възможно най-ниските при очакваното увеличение на синьото гориво“, допълни шефът на КЕВР.

 

 

 

 

Комисията одобри в края на миналата седмица 10,81%, а не 18% поскъпване на газа, както беше заложено в доклада на „Булгаргаз“. Според доклада от 1 юли природният газ ще се продава през следващото тримесечие на цена от 400,95 лв. за 1000 кубически метра или 37,79 лв. за мегаватчас (без акциз и ДДС). В тази цена не са включени цени за достъп и пренос през газопреносната мрежа. Окончателно докладът на държавния регулатор ще бъде разгледан на 25 юни на обществено обсъждане с участието на граждани и сдружения. Решението трябва да бъде взето на 1 юли.

 

Канал 3

Важно

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022