ОБЩЕСТВО

Полковник от БНА изби рибата: Ако Ердоган ни нападне, запасняците от Елхово ще превземат Истанбул за 12 часа…

Полковник от БНА изби рибата: Ако Ердоган ни нападне, запасняците от Елхово ще превземат Истанбул за 12 часа…

 

big_1836

 

 

 

 

Ердоган би направил най-великата глупост в живота си, ако реши да разшири държавните граници на Турция до „духовните“.
Това коментира полк. Пенко Джеров, служил 30 години в „триъгълника на смъртта“ – трите поделения в Грудово, Елхово и Звездец, пише socbg.eu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Черните полкове в триъгълника бяха готови да разгромят турската армия още тогава. В момента тя е много по-слаба. В момента запасняците от Елхово могат да размажат всяка една натовска армия“ – обясни полковникът.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Вижте какво става в Северна Сирия. Няколкостотин кюрдски партизани в Африн се подиграват с десетки хиляди турска армия с танкове и самолети. Нашите бойци са много по-добри от кюрдите. Знам го, защото още тогава идваха кюрди при нас да ги готвим. Несравними сме.“- добави Джеров.

 

 

 

 

 

 

 

 

Според него, голяма, и не толкова видима, слабост на турците, е тяхната страхливост. „Ние сме я изучавали в академиите. Турците са плашливи войници. Смели са само когато са много и противникът е слаб, но иначе се разбягват. Това го има описано и извън учебниците.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Например Вазов го е описал в „Опълченците на шипка“ – „идат като тигри, бягат като овци“. Но не е само там. Ако погледнете втория роман на Вазов – „Нова Земя“, там това отново е описано – турците са смели само като срещу тях е някой смачкан. Окаже ли съпротива, бягат.“ – каза офицерът.

 

 

 

 

 

 

 

 
Това е в литературата, а в академиите е изучено много по-подробно. На Шипка 7 хиляди опълченци разбиват 40 хилядна турска армия. „Непревземаемата“ Одринска крепост пада просто, защото я бранят турци, а не например германци, които са силни войници. Не е ясно бихме ли превзели Одрин, ако вътре бяха самите немци. Крепостта е строена от тях, но без да отчитат какви ще са войниците вътре.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
„Трите полка от „триъгълника“ бяха достатъчни да направят пробив и да нахлуят в Истанбул за 12 часа. След това населението на града ще се превърне в заложник и Турция ще трябва да сключи мир. Това беше идеята ни.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ако не сключеше мир, имахме дори план за настъпление в Мала Азия и превземане на Анкара до 10 дни. Всичките планове бяха базирани на реални боеве с турците от миналото, в които е измерена тяхната ефективност като войници. Не е пресилено да се каже, че един българин с лекота побеждава десет турци.“ – обясни военният.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
„Не е вярно, че целта на армията ни е била да издържи 3 дни, докато дойдат руснаците от Одеса. Това бяха пропагандни клишета, за да заблуждаваме врага. Целта ни винаги е била да разгромим сами турците и да завземем Истанбул. Точно това ще се случи, ако Ердоган се изправи срещу запасняците от Елхово…“- убеден бе полковникът.

 

 

https://petel.bg/Polkovnik-ot-BNA–Ako-Erdogan-ni-napadne–zapasnyatsite-ot-Elhovo-shhe-prevzemat-Istanbul-za-12-chasa–__268285

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024
нейнски

Нейнски: Очаквам репресиите в Русия да се увеличат под претекст за грижа за сигурността на гражданите

март 25, 2024