Политика

Себастиан, как си го представяш – идват самолети с бежанци и аз ги чакам на аерогара „София“ и почвам да ги приемам? Няма да ти там трасе изобщо

Себастиан, как си го представяш – идват самолети с бежанци и аз ги чакам на аерогара „София“ и почвам да ги приемам? Няма да ти там трасе изобщо

 

768x432 (1)

 

 

 

Бойко Борисов бе категоричен за връщането на бежанци по страна на произход на регистрация: „Няма да дам трасе да мине.“

 

 

 

 

Премиерът, след като дойде в парламента, представи това, за което ще настоява пред Съвета по миграция на ЕС, който ще се проведе в неделя.

 

 

 

 

 

Борисов  започна изказването си като изтъкна, че не знае да има партия в българския парламент, която да е казала, че е за приемане на мигранти, за което да ни се плаща.

 

 

 

 

 

„Тук позицията ни е национално отговорна“, посочи Борисов и припомни, че той пръв е казал, че трябва да се направят центрове и убежища извън територията на ЕС и в близост до зоните на конфликтите.

 

 

 

Борисов дойде в НС да успокоява социалисти и патриоти

Борисов дойде в НС да успокоява социалисти и патриоти

Нинова притеснена, че Борисов ще заселва мигранти срещу заплащане

 

 

 

„Аз на Себастиан Курц, даже публично му казах, когато направи изявлението, че щял да връща в България по произход и на съвет така го погледнах и му казах: Себастиан, как си го представяш – идват самолети с бежанци и аз ги чакам на аерогара „София“ и почвам да ги приемам? Няма да ти там трасе изобщо – няма самолет австрийски да мине. Пред всички.“

 

 

 

„Защо го водих Виктор Орбан на границата, Дейвид Камерън, за да видят, че с усилия можем“, допълни Борисов.

 

 

 

 

Той каза още, че всяко правителство може да не издържи на бежанския натиск. „Да не мислите, че ми е най-приятно да си говоря с Ердоган, не ми е най-приятно…“, коментира още премиерът.

 

 

 

Предложението, което премиерът представи пред депутатите, и ще представи пред колегите си на високо ниво, е за незабавно затваряне на външните граници на ЕС, гарантиране на външните граници посредством изнесени центрове за сигурност, а за бежанците, които така или иначе вече са в Европа – центрове от закрит тип в ЕС.

 

 

 

 

 

 

 

Премиерът Борисов коментира, че има случаи по 20-30-40 пъти един и същи човек да го задържат на сръбската граница и да го връщат. „Пускат го – той влиза в София и пак се връща“, лаконичен бе премиерът.
Сиреч, ако ние приемем подобно решение – ние трябва да градим затвори, където да ги държим„, обобщи премиерът, но и допълни:

 

 

 

 

 

Видно е, че те и от затворите бягат от време на време. Случва се, и по времето на социализма бягаха затворници. В случая не бива да се оправдаваме.

 

 

 

 

 

Борисов посочи, че настоява за максимален толеранс и разум, тъй като положението и в Европа не е успокоително. Той припомни и че в коалицията в Германия се карат помежду си, а в Германия стане ли катаклизъм, както и в Холандия като най-големи донори за ЕС, положението няма да бъде по-добро.

 

 

 

 

Така че това ще е нашето предложение, ако имате по-добро. Дъблин – не работи„, заключи Бойко Борисов.

 

 

 

 

 

Борисов сравни бежанската вълна с наводнение. Затова по думите му първо трябва да се спре вълната, а след това да се оказва необходимата помощ на бедстващите. „Цели държави се тресат от тази ситуация, в която сами се вкараха. Ние не сме участвали в нито една война.“ По думите му в Сирия се бият и турци, американци, руснаци, французи, англичани.

 

 

 

 

 

Борисов бе категоричен, че на КПП-та трябва да се пускат само бягащи от войни лица и то войни, в които по един или друг начин сме участници. По думите на Борисов трябва да си платим затова. Плащането обаче трябва да става в центрове извън ЕС – Либия, Йордания, Турция. Затова и според Борисов споразумението с Турция трябва да работи. В противен случай има риск.

 

 

 

 

 

Според него и обаче и в Гърция трябва да си свършат работата. „Те са получили огромни пари от ЕС, а имат всичко на всичко трима върнати в Турция“.

 

 

 

 

 

Планът на Борисов е едва след като бъде спрян абсолютно мигрантският поток, тогава дошлите вече в Европа трябва да бъдат разделени на две – на действително бягащи от война, за които трябва да се погрижим, докато войната свърши, когато те трябва да бъдат върнати да си възстановят разрушените страни.

 

 

 

 

Икономическите мигранти обаче трябва да се връщат, освен ако не ги иска някоя страна. „България не иска такива – да се върнат в страните по произход, но не откъдето са преминали, а откъдето са дошли“, категоричен бе Борисов. Той даде пример с връщането на афганистанци.

 

 

 

 

 

 

Помним какво се случи в Харманли, помним какво се случи в Овча купел и надали има политик, който да каже дайте ми 1000 -2000 хиляди души, ако ще и милиарди да дават – трудно можем да ги интегрираме и трудно бихме могли да ги приемем и затова решенията, които предлагам са в полза на България, решават и проблемите на другите държави“, каза още той.

 

 

Нюз БГ

https://news.bg/politics/borisov-ne-dava-trase-za-vrashtane-na-migranti-u-nas.html

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024