Политика

С Макрон са водени разговори за двустранни договори за прием на мигранти, информацията ни идва отвън!

С Макрон са водени разговори за двустранни договори за прием на мигранти, информацията ни идва отвън!

 

1529820198-d

 

 

Лидерката на БСП Корнелия Нинова, която бе гост тази сутрин в предаването  „Тази неделя“ по bTV, се опита да си обясни поведението на министър-председателя напоследък, за което твърди, че е различно в последно време:

 

 

 

„Борисов се държи странно напоследък. Напомня за една манипулация, където се твърди, че БСП спират парите. Можем да изредим еврофондовете и да посочим кои са спрели. Той дотича неслучайно в парламента. Твърди, че винаги щял да идва, ако го викаме спокойно, а не истерично. В речта ми къде чухте да го викам да идва? Борисов се притеснява, че беше разкрит тайният смисъл на разговорите по горещия проблем с мигрантите.“

 
„Ние сме готови да отидем на избори и ще се борим да ги спечелим. Искаме оставката на правителството, а после народът ще прецени“, допълни Нинова.

Тя твърди, че е доловила някои „тайни“ на Борисов.

 

 

„Информацията ни идва отвън. По време на срещата с Макрон са водени разговори за двустранни договори. Меркел каза, че ще предложи пари на държави, които ще приемат мигранти. Макрон каза, че ще наложи санкции на държавите, които не желаят да приемат мигранти.

 

 

Ако, като се върне от срещата дойде и каже, че ще отмени националната стратегия за миграцията, аз ще  съм доволна. Той трябва да отмени изречението, че миграцията е начин да се реши демографската криза и че ще осигурим на мигрантите социални осигуровки, здравни и ще им дадем гражданство. Искаме това да го няма“ , обясни тя и допълни, че в момента с Борисов искат едно и също, но е друг въпрос дали ще се случи.

 

 

„Защо Борисов не звънна на Меркел, а звънна на Орбан? Борисов взима много остър завой и ще му излезе колата от пътя“, заяви лидерът на БСП. 

 

 

Корнелия Нинова твърди, че рядко говори с Борисов  извън официалния тон. Тя сподели последния си такъв разговор с министър-председателя, когато му се е обадила с молба.

 

 

„С Борисов не си говорим често и винаги ще помня разговорът ми с него в края на 2017 – тогава при мен на „Позитано“ дойдоха майки с деца с онкоболни заболявания. Обадих му се, преглъщайки емоциите си, говорихме и го помолих да не оставя онкоболните в това състояние, без значение какво ще му коства това. Тогава той каза на партията си да гласува обратното и това не е  добър пример за парламентарна република“.

 

 

Източник: blitz.bg

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024