Криминално

Установено след дъжд качулка: Пелов и другият избягал рецидивист са се укривали в апартамента с експлозивите в Ботевград

Установено след дъжд качулка: Пелов и другият избягал рецидивист са се укривали в апартамента с експлозивите в Ботевград

 

 

1528347514-12

 

 

Продължава разследването на престрелката и убийството в Ботевград. Установено е, че освен застреляният във вторник късно вечерта Владимир Пелов в жилището с експлозивите в Ботевград се е укривал и другият избягал рецидивист от Централния софийски затвор Радослав Колев.

 

 

 

 

 

 

 

 

В апартамента в блока на бул. „България“ в града е намерена раница с експлозиви и граната, информира Нова тв.

 

 

 

 

 

 

 

Жената, чийто блок в Ботевград вчера бе отцепен от полицията, е на 40 години и се казва Весела. Тя била омъжена за най-добрия приятел на убития снощи Владимир Пелов – Мико, който преди години бил задържан за двойно убийство в ботевградското село Рогозен и се обесил в затвора.

 

 

 

 

 

 

 

 

Когато е бил на свобода, Пелов помагал на вдовицата с две деца с пари. Когато избягал от затвора, вероятно е била първият човек, когото потърсил, за да му помага да се крие, гласи версията на запознати ботевградчани, според които Весела може и да не е имала нищо със застреляния Марио Панчев.

 

 

 

 

 

 

 
Във вторник след 23 часа в центъра на Ботевград, зад музея, беше застрелян Владимир Пелов, избягал от затвора в началото на април. Криминално проявеният Марио Панчев и издирваният опасен рецидивист Владимир Пелов откриват стрелба един срещу друг. Марио Панчев оцелява с куршум в тялото и е настанен в „Пирогов” в тежко състояние.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Основната версия са неуредени финансови отношения. Според техни съграждани пък спорът бил за жена. Панчев свидетелствал срещу него за убийството на двама роми и затова Пелов искал да отмъсти – е друга версия. Панчев е в много тежко състояние.

 

 

 

 

 

 

 

 

Властите са разполагали оперативна информация, че от около месец Пелов се намира на територията на Ботевград. Всеки получен сигнал е бил проверяван. Владимир Пелов е бил с променена външност – с брада, облечен със суетшърт с качулка и шапка.

 

 

 

 

 

 

 

 

Владимир Пелов избяга заедно със съучастника си Радослав Колев през централния вход на Софийския затвор, след като стреля с пистолет по охраната. А на 2-ри юни в Ботевград бе проведена полицейска акция в търсене на избягалия затворник. Последният сигнал, че Пелов се крие в Ботевград, е подаден преди 3 дни.

 

 

 

 

 

Източник: blitz.bg

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024