Политика

Христо Иванов: Борисов има гаранция от Путин да не влезе в затвора, излиза от властта през януари

Христо Иванов: Борисов има гаранция от Путин да не влезе в затвора, излиза от властта през януари

 

христо0286589001512982792_679489_600x458

 

 

 

С остри думи бившият правосъден министър и лидер на „Да, България“ Христо Иванов атакува прокуратурата и конкретно главния прокурор Сотир Цацаров – заради предложението му към премиера Бойко Борисов относно концесионния договор на „Юлен“ на територията на Национален парк „Пирин“.

 

 

 

 

 

 
Според обединението „Демократична България“ действията на прокуратурата сега навяват определени мисли за краткосрочното бъдеще на България. Конкретно Иванов ги сподели, определяйки ги с думите: „Този филм сме го гледали“.

 

 

 

 

Сценарии

 

 

 

 

 

 

 

Христо Иванов вярва, че сега „се намираме в сезона на преразпределение на власти“. И беше категоричен – Бойко Борисов търси начин да излезе безболезнено от властта, но да остане водещ политически фактор.

 

 

 

 

 

 

Именно затова, според Иванов, премиерът е обърнал поглед така „рязко“ към Русия и е отишъл в Москва – за да си осигури „геополитическа гаранция“, че няма да влезе в затвора, когато излезе от изпълнителната власт. И напомни 2013 година, когато имало опасност за Борисов да влезе в затвора.

 

 

 

 

 

Иванов направи и прогноза – ще има избори в началото на следващата година, а Борисов ще се цели да стане президент.

 

 

 

 

 

 

Относно прокуратурата и бъдещите ѝ действия лидерът на „Да, България“ видя два логически сценария – дали държавното обвинение ще бъде истински орган в правосъдната система или ще бъде орган от „неписаната конституция на българската мафиотска държава“.

 

 

 

 

 

 

 

 

По втората логика Цацаров насочвал интереса си към най-крехката брънка в мафиотския модел, като да не изглеждало така, че не е виждала какво се случва в „мрачното царство на Цеко Минев“ и искал да обезпечи мечтата си да стане председател на ВКС, за да получи още 7 години контрол върху ВСС и да защити своите интереси – „Путин пасти да яде“.

 

 

 

 

 

 

 

Избирателната кокоша слепота на прокуратурата беше прекъсната и тя изведнъж започна да забелязва неща, за които по площадите на София и на други градове се крещи.

 

 

 

 

 

 

 

 

Знаем, че това означава преразпределение на собственост в банките – Цеко Минев трябва да бъде натиснат да си продаде дела в Първа инвестиционна банка, в медиите – и bTV, и Нова телевизия са на тезгяха, на собствености на влияние в енергийния сектор – някой трябва да финасира Гинка, някой трябва да осигури онази банкова гаранция за „Южен поток“, заради която КТБ беше срутена.

 

 

 

 

 

 

Някой трябва да поеме отговорността, че когато започнат сериозни стрес тестове, ще лъснат всичките гнили ябълки, които БНБ е прикривала усилено“, картинно каза бившият правосъден министър. Именно затова Иванов определи прокуратурата като „източник на корупция“ и попита защо държавното обвинение не обвинява по случая с „Юлен“, а съветва Министерския съвет какво да прави.

Източник: actualno.com

More in Политика

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024