ОБЩЕСТВО

„Афера“: От Банкя през Кипър до Барселона – документите говорят! Борисов: Фалшива новина…

„Афера“: От Банкя през Кипър до Барселона – документите говорят! Борисов: Фалшива новина…

 

афераKA0-1024x807

 

 

 

Във Фейсбук, веднага след извънрендното предаване „Евродикоф“ по телевизия Евроком за къщата на любовницата на Бойко Борисов в Барселона, бяха пуснати серия от документи.

 

 

 

 

Самият Бойко Борисов пък определи като „фалшива новина“ приписваната му афера с манекенката Борислава Йовчева. „Както ви е известно, напоследък станахме свидетели на множество фалшиви новини и внушения по мой адрес от анонимни автори“, отговаря министър-председателят на зададени въпроси от страна на журналиста Сашо Диков.

 

 

 

 

 

Ето и целият материал с документите:

 

 

 

 

 

С тези документи проследяваме произхода на парите, прехвърлени във фирмите на Мис Бикини 2006, Борислава Георгиева Йовчева в Барселона.

 

 

 

В двете фирми, регистрирани на адреса на придобитата къща на ул. Францеск Ривалта 8, има активи за близо 5 млн. евро. И двете фирми нямат реална дейност. Интересното е кой осигурява тези пари? Вижте документите!

 

 

 

 

На адреса на къщата в Барселона на ул.Францеск Рибалта 8 има регистрирани две фирми – Numin Invest SL и Ema BGS SL. Собственици и управители са Борислава Георгиева Йовчева и нейния баща Георги Станков Йовчев.

 

 

 

БОЙКО БОРИСОВ

 

 

 

Numin Invest SL се управлява от Борислава Георгиева Йовчева и нейния баща, Георги Станков Йовчев. — в Sofia, Bulgaria

 

 

БОЙКО БОРИСОВ

 

 

 

На 27 май 2013 година в Numin Invest SL е прехвърлен недвижимият имот – самата къща, оценена на 2 900 000 евро. Прехвърля я българския гражданин с постоянен номер на чужденец в Испания Александър Викторов Чаушев и съпругата му.

 

 

 

БОЙКО БОРИСОВ

 

 

 

През юни 2013г управител на Numin Invest SL става бащата на Борислава Йовчева и Станко Йовчев – Георги Станков Йовчев.

 

 

 

БОЙКО БОРИСОВ

 

 

 

 

Според регистрите Чаушев е купил имота само два месеца преди това, явно с цел да го апортира (без заплащане, само срещу дялове) във фирмата на Йовчева.

 

 

 

БОЙКО БОРИСОВ

Управител на другата фирма – Ema BGS SL e отново Георги Станков Йовчев.

БОЙКО БОРИСОВ

 

 

 

 

С дата 27 август 2013 година във фирмата са апортирани 1 750 000 евро от кипърската офшорка Palms Enterprises представлявана от Силвия Илиева Николова – съпруга на бизнесмена Йордан Христов, смятан за човека на ГЕРБ за Южното Черноморие.

 

 

 

БОЙКО БОРИСОВ

 

 

 

 

Близък план с имената на собствениците на фирмата — в Sofia, Bulgaria

 

 

 

БОЙКО БОРИСОВ

 

 

 

 

Номинален собственик на Palms Enterprises е Никос Михайлидис, 64-годишен гражданин на Кипър.

 

 

 

БОЙКО БОРИСОВ

 

 

 

 

Михайлидес упълномощава бизнесмена Йордан Христов да го представлява в България за всичко, свързано с основният им актив – „Спортни Имоти Приморско“ АД. Христов се смята за човекът на ГЕРБ за Южното Черноморие. — в Sofia, Bulgaria

 

 

 

БОЙКО БОРИСОВ

 

 

 

 

Пълномощно за създаване на смесено дружество с община Приморско, в което общината първоначално има 51%. В момента фирмите на Христов имат близо 90%.

 

 

 

 

БОЙКО БОРИСОВ

 

 

 

 

Никос Михайлидес назначава директорите на „Спортни Имоти Приморско“ АД. Веднага след Йордан Христов идва името на Иван Саздов, собственик на тенис клуба в Банкя и доверено лице на премиера Борисов, който тогава е главен секретар на МВР.

 

 

 

БОЙКО БОРИСОВ

 

 

 

 

По-близък план на предния документ, с който става ясно името на управителя и собственик на фирмата – Борислава Йовчева. — в Sofia, Bulgaria

 

 

 

БОЙКО БОРИСОВ

 

 

 

 

 

Никос Михайлидес назначава директорите на „Спортни Имоти Приморско“ АД. Веднага след Йордан Христов идва името на Иван Саздов, собственик на тенис клуба в Банкя и доверено лице на премиера Борисов, който тогава е главен секретар на МВР. — в Sofia, Bulgaria

 

 

 

БОЙКО БОРИСОВ

 

 

 

Протокол от заседание на „Спортни Имоти Приморско“, собственост на Palms Enterprises, с подписите на Йордан Христов и Иван Саздов.

 

 

 

БОЙКО БОРИСОВ

 

 

 

Англиийската версия на документа, с който собственик на Palms Enterprises назначава Йордан Христов и Иван Саздов за директори на българското си дружество в Приморско.

 

 

БОЙКО БОРИСОВ

В Sofia, Bulgaria.

БОЙКО БОРИСОВ

БОЙКО БОРИСОВ

https://www.facebook.com/DaSpremRazgrabvanetoNaBulgaria/posts/2104025436584541

 

 

В ефира на предаването „ЕвроДиков“ по телевизия „Евроком“ Сашо Диков изчете зададените от него въпроси до Борисов. Става ясно, че премиерът отхвърля и твърденията, че има или е свързан с луксозна къща в Барселона. Той е категоричен, че не познава въпросната Борислава Йовчева и че няма дете от нея, каквито множество спекулации се появиха в публичното пространство. Борисов заявява, че фалшиви новини не коментира, тъй като тази с приписвания му гръцки остров му е като обеца на ухото.

 

 

 

 

 

Участвам в управителния съвет на едно сдружение с идеална цел, което спонсорира баскетболния отбор „Левски Лукойл“. Това заяви бизнесменът Александър Чаушев, който призна, че е собственик на къщата в Барселона, в която се твърди, че живее Борислава Йовчева.

 

 

Афера, Факти БГ

 

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

37d999ae-4bb9-48f5-80ed-ffb72df19948

Цветни обувки на ток – модерен акцент към вашия тоалет

април 16, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
милошев

Наш професор: Учените разработват метод за създаване на бебе от два мъжки индивида

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024