Политика

Борисов: В България не сме егоисти, ще учим китайците как се работи

Борисов: В България не сме егоисти, ще учим китайците как се работи

 

big_1ecf

 

 

В България сме се старали винаги да не проявяваме егоизъм, целите Балкани да са силни.

 

 

 

С всичките общи проекти, които имаме, можем да вдигнем БВП, да увеличим доходите на хората и да станем конкуренти на останалите страни от ЕС, пише novini.bg.

 

 

 

 

За съжаление сме доста по-назад, но сега имаме историческа възможност да променим ситуацията, заяви премиерът Бойко Борисов по време на Седмата среща на върха „16+1“.

 

 

 

 

Той разкри и че ще бъде създаден общ център за обучение и образование на китайския бизнес как да работи в ЕС и какви са европейските правила.

 

 

„Искам да помоля премиера Борисов да поеме водещата роля и да види как може да се създаде такъв център, а Китай ще бъде спонсорът на такъв център“, подчерта китайският премиер.

 

 

 

Българският премиер Бойко Борисов каза, че бъдещият център ще подпомогне навлизането на китайски компании, участието им в търгове и процедури в рамките на ЕС, за да не стига до наказателни процедури и провалени сделки.

 

 

 

 

 

 

В изказването си на пленарното заседание на формата българският министър-председател посочи, че партньорството между България и Китай се основава на традиционно приятелство, взаимно уважение и желание за разширяване на сътрудничеството с реализирането на конкретни проекти.

 

 

 

 

 

 

Според Бойко Борисов по-голямото присъствие на Китай като инвеститор и стратегически партньор в българската икономика би изиграло положителна роля и би дало тласък на икономическия растеж. По думите му, спазвайки условията и принципите на ЕС, икономическите отношения с Китай биха довели до просперитета на страните от целия регион.

 

 

 

 

 

 
Българския премиер припомни, че вчера в Министерския съвет бяха подписани десет споразумения, които са израз на желанието на България и Китай за по-задълбочено партньорство.

 

 

Новини БГ, Епицентър

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024