ОБЩЕСТВО

Ген. Шивиков: Обвиниха ме дори, че почитаме Апостола в района на поделението

Ген. Шивиков: Обвиниха ме дори, че почитаме Апостола в района на поделението

шивикоdimitar-sivikov-16
Благодаря Ви приятели, за подкрепата, вярата и доверието, които непрекъснато засвидетелствате към мен през последните 3 години и нито за миг не се усъмнихте в моята невинност, откритост и честност от мен към Вас.
Аз съм убеден, че идва денят, когато и българският съд ще докаже моята невинност и ще отхвърли по категоричен начин несъстоятелните обвинения към мен.

 

 

 

 

Аз съм спокоен, уверен и сигурен в моята невинност защото през целия служебен път на развитие съм се старал самостоятелно и заедно с Вас, колеги, да подхождам с уважение и вежливост към всеки и към всички; да изразяваме преклонение пред паметта и делото на загиналите за свободата и независимостта на Отечеството, както и на пострадалите и загиналите при изпълнение на войнския им дълг в родината или зад граница;

 

 

да се отнасяме с респект и грижа към техните семейства; да развиваме и обогатяваме военните традиции и издигаме престижа на Родината и въоръжените сили; да уважаваме държавните символи и институции.

 

 

 

Чрез публикуването на тези редове искам категорично да заявя, че няма сила, която да е в състояние да ме сломи и пречупи. Към всички онези долни и подмолни субекти казвам: „Но пасаран!“. Аз съм градил името си от деня, когато съм започнал да осъзнавам и разбирам заобикалящият ме свят и няма да допусна, някаква шлака да ме оскверни.

 

 

 

Ще бъда непримирим и непоколебим в тази борба, защото Вие приятели ми давате сила, вяра и надежда. Ще дам само няколко примера за поредното обвинение и за какво се съди български офицер, защото журналистите не дават достатъчно яснота и предпочитат пикантериите.

 

 
Едно от абсурдните обвинения е, че отдаваме почит на Апостола на свободата, пред неговия паметник, който се намира вътре в поделението. Другите няколко обвинения т.е. за всичките години, през които имах честта да бъда командир на 61 Стрямска механизирана бригада, е отбелязването на освобождението на Карлово и сформирането на първия общински съвет в града на Апостола и в България след освобождението от турско робство.

 

 

 

Защото по подобаващ начин отбелязахме 100 години от Балканските войни. Защото извършвахме Богоявленски водосвет на бойното знаме, защото укрепвахме връзките между армия и народ и накрая, но не и на последно място защото намирахме време и да сплотяваме колектива за Коледа.

 

 

 

 

Представяте ли си за какво съм подсъдим!? Това е гавра с българския войник независимо дали е войник, сержант, офицер или генерал. Това е гавра и с местната власт и български народ. Очаквам вашите коментари, а към троловете се обръщам – застанете с имената си страхливци, както аз го правя. За България и нашия народ! Бог да ни пази!

 

 

Димитър Шивиков

 

Фрог нюз

https://frognews.bg/novini/gen-shivikov-obviniha-dori-che-pochitame-apostola-raiona-podelenieto.html

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

e961bfe94512459ab7a699114384cfec

Кораб достави във Варна първото американско ядрено гориво за АЕЦ „Козлодуй“, експериментите с централата започват скоро

април 19, 2024
Image_17681956_40_0

Трагедия: Две бебета от Кюстендил починаха от коклюш, в страната броят на заразените расте

април 19, 2024
171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
Image_17667510_40_0

Мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит, няма досие и не е лежал в психиатрия

април 17, 2024