Русия

Извънредно от Кремъл! Путин е готов на компромиси с Тръмп с изключение на едно, а то е…

Извънредно от Кремъл! Путин е готов на компромиси с Тръмп с изключение на едно, а то е…

тръмп-путин98551_660_370

 

 

 

 

Две седмици преди срещата си с американския президент Доналд Тръмп Владимир Путин демонстрира готовност за компромиси по почти всички въпроси, предава Ройтерс. С едно изключение – Кримският полуостров, съобщава агенцията, цитирайки говорителя на руския президент Дмитри Песков.

 

 

По думите на Песков Крим е неразделна част от Русия и темата не стои в дневния ред на срещата. По всички останали въпроси Путин и Тръмп можело да търсят компромиси.

 

 

 
Срещата между двамата лидери е насрочена за 16 юли в Хелзинки.  Американското правителство анонсира тема като напрегнатите отношения между САЩ и Русия и въпроси на националната сигурност. Съветникът по сигурността Джон Болтън не изключи възможността Тръмп да предложи връщането на Русия в групата на седемте развити индустриални държави (Г7).

 

 

 
Доналд Тръмп не изключи, че по време на личната си среща с Владимир Путин може да признае „анексирания“ Крим като руски.

 

 

 

„Ще видим“ – заяви ръководителят на Белия дом, отговаряйки на въпроси на журналистите на борда на президентския самолет, предава Bloomberg.

 

 

 

Изданието напомня, че срещата на Тръмп с Путин трябва да се състои на 16 юли в Хелзинки. И по думите на американския президент, въпросът за бъдещето на Кримския полуостров ще бъде в дневния ред на мероприятието.

 

 

 

Аз ще поговоря с него (с Путин – ИноТВза всичко. Ние ще обсъдим Украйна, ние ще поговорим за Сирия и изборите. И ние не искаме някой да се намесва в изборите“ – увери Тръмп.

 

 

 

Според Bloomberg по-рано американският президент вече демонстрира желание да приеме руската позиция по този въпрос. По време на неотдавнашната среща на „Голямата седморка“ в Квебек Тръмп отказа да критикува Москва за „завладяването“на Крим, обвинявайки за случилото се своя предшественик Барак Обама.

 

 

 

Президентът на САЩ отбеляза също, че руските власти са започнали активно да влагат средства в развитието на полуострова след присъединяването му. „Те изразходваха много пари за възстановяването му„ – заяви Тръмп

 

 

 

Ръководителят на Белия дом призова също да бъде върната Русия в „Голямата седморка“. Въпреки че именно „анексията“ на Крим стана причина за нейното изгонване от тази международна организация, обръща внимание Bloomberg.

 

 

 

Путин и Тръмп са разговоряли в рамките на различни международни конференции, но за първи път това ще стане в двустранен формат на среща на върха.

 

 

 

Агенцията припомня също, че двете страни са разделени по въпросите за конфликта в Сирия и Украйна.

 

Епицентър

Русия

More in Русия

ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024