Европа

Кошмар, жертви и евакуация след пожара край Атина (СНИМКИ)

Кошмар, жертви и евакуация след пожара край Атина (СНИМКИ)

атина107855_660_370

 

 

 

Гръцката брегова охрана съобщи, че са намерени четири тела в морето близо до едно от местата, на което бушуват опустошителните пожари край гръцката столица, предаде Ройтерс. Така броят на жертвите на стихията достигна най-малко 60 души. Четирите трупа са на дете и три жени.

 

 

 

Ранените са над 150. Според представителя на Бърза помощ Милтидиадис Милонас броят на жертвите може да нарасне. Пожарите бушуват и от двете страни на Атина. Пламъците са овъглили ферми и гори. Хората са били принудени да избягат на плажовете, откъдето да бъдат евакуирани с кораби на военноморските сили, яхти и рибарски лодки. По този начин са били спасени над 700 души.

 

 

 

 

73-годишна българка е пострадала от пожара в Рафина и е настанена в болница с изгаряния. Според информация близките на жената са уведомени и пристигат утре в гръцката столица. Тя е работила като помощник на възрастна жена. 

 

 

 

 

Според представителя на Бърза помощ пожарите са изненадали хората и нещата са се случили прекалено бързо. Повечето от пожарите са били поставени под контрол през нощта, след като силните ветрове са отслабнали.

 

 

 

 

За апокалипсис в местността Кокино Лимани, съобщи гръцкото електронно издание „Iefimerida.gr“, като се позовава на заместник-кмета на общината Пикермиу Йоргос Коколис. Там са загинали 31 души, с което общият брой на жертвите стана най-малко 55. 26 загинали са намерени в изгорели къщи, 1 човек е изгорял в автомобила си на път за залива, а други 4 са намерени в изгоряла таверна в Аргири Акти.

 

 

 

 

Канал 3

Европа

More in Европа

макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024